DOKTORU PREKIJPELO: ‘Oni su odlučili da se žele razboljeti, a za druge ih nije briga! Hrvatska više ne može biti njihov rob!’

Extra

Dr. Ivo Ivić, predstojnik Klinike za infektologiju KBC-a Split i šef COVID bolnice na Križinama, smatra da je u redu odluka Vlade da više kod uvođenja mjera ne gleda broj zaraženih već brojeve hospitaliziranih i stanja u bolnicama, piše Slobodna Dalmacija.

“Pa ne mogu ova država i ovo društvo više biti robovi situacije s pandemijom i robovi onih koji se odbijaju cijepiti i na taj način ugrožavaju ne samo svoje živote, nego i živote mnogih ljudi oko sebe u cijelom društvu”, kaže Ivić te dodaje da je najvažnije kakvo je stanje u bolnicama i koliko su one opterećene bolesnicima zaraženima koronavirusom.

‘Nemaju pojma u kakvom stanju su najteži bolesnici’

Oštro dodaje da oni koji se ne žele cijepiti zaustavljaju normalan život u Hrvatskoj. “Oni su jednostavno odlučili da se žele razboljeti, da žele biti bolesni, a to što na taj način ugrožavaju i druge oko sebe, pogotovo starije koji se još nisu cijepili, to njih nije briga. Stanovništvo koje se cijepilo ne može trpjeti zbog tih i takvih koji se nisu cijepili i život se u Hrvatskoj mora nastaviti”, kaže Ivić.

Smatra da će se mjere morati postrožiti kada bolnice više neće moći primati pacijente u tolikom broju. Dodaje da će time nastradati medicinsko osoblje, ali da za to “ove koji se ne žele cijepiti nije briga i oni nemaju pojma što se događa u bolnici i u kakvom su stanju oni najteži bolesnici od COVID-a”.

“Njih nije briga o koliko tankoj niti između života i smrti oni vise, a možda ih je baš zarazio netko tko se nije htio cijepiti. Država, odnosno ekonomija ove države, dok je mogla izdržati ovakvo stanje, izdržala je, a sada kada više ne može izdržati, način donošenja mjera treba se promijeniti”, zaključuje dr. Ivo Ivić

Objava DOKTORU PREKIJPELO: ‘Oni su odlučili da se žele razboljeti, a za druge ih nije briga! Hrvatska više ne može biti njihov rob!’ pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.