Domovinski pokret podupire prosvjede “protiv nasilnog uvođenja cijepljenja”

Extra

Domovinski pokret (DP) priopćio je u nedjelju da podupire prosvjede protiv “pokušaja nasilnog uvođenja cijepljenja i ucjena putem tzv. covid potvrda”, brojni njegovi članovi su se priključili prosvjedima i neće pristati na segregaciju i podjelu na građane prvog i drugog reda.

Vijeće Europe je krajem godine donijelo Rezoluciju 2361, u kojoj je jasno i nedvosmisleno određeno da treba “osigurati da su građani informirani da cijepljenje nije obvezno i nitko ne vrši politički, socijalni ili drugi pritisak na cijepljenje ako to ne žele sami”, kao i da treba osigurati da “nitko ne bude diskriminiran zbog toga što nije cijepljen zbog mogućih zdravstvenih rizika ili ne želi biti cijepljen.”

Potpuno je licemjerno i do srži politički pokvareno slušati predstavnike Stožera i aktualnog predsjednika Vlade kako tvrde da nema prisile nad necijepljenim građanima ili onima koji se ne žele testirati, a s druge im strane zbog tzv. covid potvrda daju otkaze i onemogućavaju ostvarenje prava na rad, sprječavaju pristup državnim institucijama, onemogućuju ostvarenje prava na slobodno kretanje i krše cijeli niz temeljnih ljudskih i građanskih prava, kaže se u priopćenju.

DP drži da se svaki građanin ima pravo cijepiti, a onaj koji to ne želi ne smije biti prisiljavan već mora imati pravo na slobodan izbor.

U tom smislu, upozoravamo na pokušaj puzajućeg uvođenja tzv. 2G modela, koji bi svoju kulminaciju u Hrvatskoj trebao doživjeti 4. siječnja sljedeće godine, za kada je Stožer neizravno već najavio obvezno cijepljenje za sve.

Upravo je takav model primijenila Austrija, koja od ponedjeljka zatvara necijepljene građane u njihove kuće. DP će učiniti sve što nam je na raspolaganju kako se tako nešto u Hrvatskoj ne bi dogodilo, poručuju.

Osim buđenja građanstva diljem zemlje, DP pozdravlja i poruke Stalnog vijeća Hrvatske biskupske konferencije, koje se također usprotivilo prisilnom cijepljenju i stalo uz prosvjednike, uz konstataciju da u Hrvatskoj doista postoji ozračje prisile i uvjetovanja.

Plenkovićeva politika stabilnosti svoj je vrhunac doživjela izjavom da je masovna procijepljenost važna i za dizanje kreditnog rejtinga zemlje. Dovođenje kreditnog rejtinga u svezu sa zdravljem građana, zapravo je kontinuitet politike izrugivanja zdravom razumu, čije su žrtve svi građani Hrvatske, bez obzira na to jesu li cijepljeni ili ne, kaže se u priopćenju.

(Hina)

Objava Domovinski pokret podupire prosvjede “protiv nasilnog uvođenja cijepljenja” pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.