DUGO JE I TRAJALO: Puljku se raspala većina, “svjesno je stavljao svoje prijatelje u nadzorne odbore”

Extra

Jednoglasna odluka splitskog Gradskog vijeća o pokretanju postupka izmjena i dopuna GUP-a, ostala je u sjeni gubitka većine aktualnog gradonačelnika Ivice Puljka kojeg njegovi “programski partneri”, SDP nisu podržali u imenovanju članova nadzornih odbora, a on ih je prozvao kako se osvećuju jer je odbio njihov zahtjev da dobiju mjesto direktora Stanouprave, piše Večernji list.

Puljak je htio dopuniti dnevni red izborom 43-oje od 600 prijavljenih građana na javni natječaj, a popis je objavljen na mrežnim stranicama grada Splita uoči sjednice.

– Po prvi put gradske tvrtke neće biti podijeljene kao plijen, 60% HDZ-u i 40% Kerumu, kao što je bilo zadnji put. Ovo je nezabilježen presedan u Splitu i Hrvatskoj – rekao je Puljak i pozvao SDP da preispita svoju odluku.

Troje vijećnika SDP-a bili su protiv uvrštenja te točke dnevnog reda.

– Ovdje su svi vaši ljudi 100% i to oni koje ste odredili prije – prozvao ga je Ante Franić (SDP).

Predsjednik Gradskog vijeća Jakov Prkić (Pametno za Split i Dalmaciju) također je bio protiv dopune dnevnog reda izborom članova nadzornih odbora, iz proceduralnih razloga.

Vijećnici Mosta bili su za uvrštenje te točke u dnevni red, ali su održali presicu i postavili uvjet svog ostanka u programskoj suradnji.

– Proces biranja članova nadzornih odbora je kompromitiran, čime je doprinio i gradonačelnik svjesnim stavljanjem svojih prijatelja i donatora u odbore. Mi smo od početka rekli da nećemo sudjelovati u kadroviranju, ali tražimo da sve bude transparentno. Tražimo od gradonačelnika neka jasno i decidirano kaže tko je i što od njega tražio. O tome će ovisiti naša daljnja podrška – rekao je Josip Markotić (Most).

Puljak je u izjavi novinarima optužio SDP-ove vijećnike da trguju i da su se priklonili HDZ-u i Željku Kerumu. SDP-ovi vijećnici odbili su optužbe i ocijenili ih nekorektnima.

“Ujedinili su se s HDZ-om i Kerumom pokušavajući zadržati njihove ljude u nadzornim odborima i upravnim vijećima”, rekao je Puljak, tvrdeći kako su SDP-ovi vijećnici sudjelovali u procesu odabira kandidata za nadzorne odbore i nikad nije bilo pitanje ‘naših’ i ‘vaših’.

Objava DUGO JE I TRAJALO: Puljku se raspala većina, “svjesno je stavljao svoje prijatelje u nadzorne odbore” pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.