EVO ŠTO STOJI IZA UHIĆANJA: Procurili novi detalji slučaja župana Matije Posavca

Extra

Već sada bivši međimurski župan Matija Posavec i bivši SDP-ov gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač, pušteni su na slobodu. U istražnom zatvoru ostaju pročelnik, ali i policajac Marijo Sever koji je dobio mjesec dana istražnog zatvora u Remetincu zbog opasnosti utjecaja na svjedoke.

USKOK je priopćio da se policajca Marija Severa ne tereti samo za fingiranje SMS poruke, već i da je odavao službene tajne zločinačkoj grupi koja se bavi utajom poreza kod rabljenih automobila.

Dvije odvojene analize

RTL u svojoj analizi kaže da je Jučerašnje USKOK-ovo priopćenje bilo malo nespretno i dobar dio političara to je istaknuo na svojim društvenim mrežama. Prvo su objavili da je 6 osoba uhićeno u Međimurju, a tek idući dan se doznalo da je riječ o dvije potpuno odvojene akcije.

To USKOK-u nije prvi put, a slično je bilo kada je uhićen bivši glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić, koji je uhićen u paketu s ljudima koji su osumnjičeni za adventske kučice, a on s tim nema nikakve veze.

To znači da prisluškivanjem jedne osobe često dovodi očito do mnogo više predmeta. Što se tiče slučaja Matije Posavca, ne može se reći kada će početi suđenje, a valja se prisjetiti prve uhićene županice Sisačko-moslavačke županije Marine Lovrić Mercel, koja je uhićena 1. 4. 2014. godine. Suđenje je počelo 2018., a presuda se još uvijek ne nadzire.

Objava EVO ŠTO STOJI IZA UHIĆANJA: Procurili novi detalji slučaja župana Matije Posavca pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.