HERMAN novi – stari predsjednik zagrebačkog HDZ-a

Extra

Aktualni predsjednik zagrebačkog HDZ-a Mislav Herman u nedjelju je na unutarstranačkim izborima ponovno izabran na tu dužnost, a nakon pobjede je pozvao članove stranke na zajedništvo i predani rad kako bi na idućim lokalnim izborima preuzeli odgovornost za vođenje Zagreba.

Mislav Herman osvojio je 3341 glas dok je njegov protukandidat Pavo Kostopeč dobio 1931 glas članova zagrebačkog HDZ-a.

Nakon izborne pobjede pozvao je zagrebački HDZ na zajedništvo i predani rad kako bi na idućim lokalnim izborima preuzeli odgovornost za vođenje Grada Zagreba poručivši kako je zagrebački HDZ od danas jedinstvena snaga u kojoj za svakoga člana ima mjesta.

Herman je zahvalio članovima zagrebačkog HDZ-a što su danas izašli na izbore i poklonili povjerenje njegovu timu istaknuvši da je to bila timska pobjeda. Za potpredsjednike su izabrani članovi Hermanovog tima – ministri Nikolina Brnjac i Josip Aladrović te Mario Župan i Frane Barbarić.

Na pitanje novinara je li njegova današnja pobjeda početak napada na mjesto zagrebačkog gradonačelnika, poručio je da je to započelo onim danom kada je izabran novi gradonačelnik (Tomislav Tomašević).

“Mi se svaki dan borimo za bolji život u gradu Zagrebu. Možda smo se s našim unutarstranačkim izborima na trenutak odmakli od te naše borbe, ali već sutra nastavljamo – ne tamo gdje smo stali, nego od tamo gdje smo krenuli. To je po gradonačelničku funkciju u Gradu Zagrebu”, poručio je Herman.

Po dosadašnjim informacijama, na unutarstranačkim izborima je do promjene u vodstvu županijskih organizacija HDZ-a došlo u Šibensko-kninskoj i Krapinsko-zagorskoj županiji.

Po neslužbenim rezultatima, za predsjednika šibensko-kninske organizacije HDZ-a izabran je aktualni šibenski gradonačelnik Željko Burić koji je pobijedio dosadašnjeg županijskog šefa Nediljka Dujića, a za predsjednika Županijske organizacija HDZ-a Krapinsko-zagorske županije izabran je krapinski gradonačelnik Zoran Gregurović. On je na izborima pobijedio Zdravka Tušeka.

U HDZ-u su u nedjelju održani izbori za predsjednike i potpredsjednike 428 općinskih, 127 gradskih i 20 županijskih organizacija HDZ-a, te u Gradu Zagrebu za predsjednike i potpredsjednike organizacija HDZ-a 17 gradskih četvrti i Gradske organizacije HDZ-a Grada Zagreba.

Objava HERMAN novi – stari predsjednik zagrebačkog HDZ-a pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.