HRT NEMILOSRDNO HARAČI: Žena u Kaštelima kažnjena s 1000 kuna jer nije prijavila televizor HRT-u

Extra

OPĆINSKI prekršajni sud izdao je prekršajni nalog protiv 35-godišnje Kaštelanke kojim je kažnjena s tisuću kuna jer nije prijavila televizor HRT-u. Optužni prijedlog podigla je Hrvatska radiotelevizija nakon što je kontrolom utvrđeno da televizor nije prijavljen u roku od 30 dana.

Predloženo je izdavanje prekršajnog naloga s kaznom od 1000 kuna, a odvjetnički ured koji zastupa HRT tražio je i da im okrivljenica nadoknadi 1.281,88 kuna troškova te 2240 kuna nastale štete, piše Dalmatinski portal.

Sud je zaključio da su ispunjeni svi zakonski uvjeti za izdavanje naloga. Citirane su odredbe Zakona o HRT-u, i to članak 34. koji navodi da je osoba koja ima u vlasništvu ili posjedu prijamnik, a nije član kućanstva koje plaća mjesečnu pristojbu, obvezna prijaviti prijamnik najkasnije u roku od 30 dana od dana nabave prijamnika ili registracije motornog vozila s ugrađenim prijamnikom, te članak 47. koji regulira kažnjavanje u visini od 1.000 kuna za osobu koja ne prijavi prijamnik ili se koristi odjavljenim prijamnikom.

Sud nije prihvatio zahtjev tužitelja za dodatnim kaznama

Sud nije prihvatio zahtjev tužitelja za naknadu njegovih troškova prethodnog postupka, kao ni imovinsko-pravni zahtjev za naknadu štete, i to zbog toga što podaci prekršajnog postupka ne pružaju pouzdanu osnovu za presuđenje pa je HRT upućen u parnicu.

Okrivljenica mora platiti 200 kuna troškova prekršajnog postupka, a ako plati dvije trećine kazne u roku od tri mjeseca od pravomoćnosti presude, stvar će se smatrati zaključenom.

Objava HRT NEMILOSRDNO HARAČI: Žena u Kaštelima kažnjena s 1000 kuna jer nije prijavila televizor HRT-u pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.