IMA LI KRAJA? Ormar pun kostura: Zemlju platila 15.000 kuna pa je Gradu Oroslavju prodala po enormnih 612.000 kn!

Extra

Gordana Jakopec iz Oroslavja zna kako dobro zaraditi na nekretninama. Ona je osoba koja je Oroslavju zemlju za reciklažno dvorište prodala po gotovo 15 puta većoj cijeni od vrijednosti na koju je zemlju procijenio službeni procjenitelj, piše u subotu Jutarnji list.

Ona sama, doznaje dnevnik, tu je zemlju platila 15.000 kuna. Kako je Jutarnji list već pisao, zagorski Grad Oroslavje platio je zemlju prije tri godine 612.000, a tek ju je onda dao procijeniti.

Procjena sudskog vještaka bila je 15 puta niža. Dvije čestice, njegov je stručni sud, zajedno vrijede samo 44.000 kuna. HDZ-ov gradonačelnik angažirao je novog vještaka, a taj je zemljište procijenio na točno onoliki iznos koliki je Grad već i platio Gordani Jakopec.

Bila bi ovo samo jedna od klasičnih priča o punim ormarima kostura vlasti koja to više nije, da mladi gradonačelnik Oroslavja, Viktor Šimunić, nije odlučio svakodnevno češljati dokumente o financijskim transakcijama Grada iz mandata prije nego što će sam postati gradonačelnik.

“Nemam problem s tim da se zemlja kupuje privatnim novcem, a žao mi je prvih vlasnika koji nisu znali da će njihovo zemljište danas ‘vrijediti”‘ više od 600.000 kuna. Sad je jedino važno istražiti je li bilo pogodovanja pri kupnji tog suludo precijenjenog zemljišta”, poručio je Šimunić.

Zagorski gradić Oroslavje postao je tako sinonim za razotkrivanje financijskih nebuloza jedne gradske uprave koja je izgubila izbore, a iza sebe ostavila kosture, čija vrijednost svakim danom raste. Nakon tonera za više printera nego zaposlenih koji su stajali 150.000 kuna i potom plaćenih, a nikad isporučenih laptopa, aktualna je cijena reciklažnog dvorišta.

Čini se da je poljoprivredno zemljište grad platio po cijeni građevinskog. Iako tu nema ni ceste, ni struje, ni vode, postignuta je cijena 139 kuna po kvadratu, ukupno 612.000 kuna, donosi Jutarnji list.

(Hina)

Objava IMA LI KRAJA? Ormar pun kostura: Zemlju platila 15.000 kuna pa je Gradu Oroslavju prodala po enormnih 612.000 kn! pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.