Porezna uprava o dugovima tvrtki s kojima je povezan Marićev prijatelj

Extra

Porezna uprava potvrdila je u odgovoru na upit N1 da tvrtke s kojima je povezan Blaž Pavičić, poduzetnik na čijoj se jahti s obitelji odmarao ministar financija Zdravko Marić, nemaju poreznih dugova.

Na upit N1 o sedam tvrtki s kojima je povezan poduzetnik Blaž Pavičić, prijatelj ministra Zdravka Marića koji ga je ugostio na jahti u vlasništvu svoje obitelji, Porezna je uprava odgovorila spomenuvši dvije tvrtke i njihov odgovor prenosi se u cijelosti:

“Porezni obveznici navedeni u upitu na današnji dan nemaju poreznog dugovanja niti su u razdoblju od 2015. do danas bili obuhvaćeni mjerama prisilne naplate.

U istom razdoblju navedeni porezni obveznici nisu koristili nikakve mogućnosti obročnog plaćanja predviđenog Općim poreznim zakonom.

Napominju da je poreznom obvezniku AMEC Rijekatekstil d.o.o. izdana opomena 12. srpnja 2019. s osnove poreza na promet nekretnina te je dug s te osnove plaćen u roku od tri dana od izdavanja opomene.

Porezni obveznik Sensa Nekretnine d.o.o. na današnji dan nema duga te je u preplati u iznosu od 868.201,67 kn.

Porezni obveznik je objavljen na Popisu poreznih obveznika pravnih osoba koji udovoljavaju kriterijima za objavu duga na dan 31. 10. 2020. godine temeljem duga po predujmu poreza na dobit. Navedeni dug je podmiren sukladno izdanim opomenama do 15. 06. 2021. Upravo na temelju navedenog plaćenog predujma poreza na dobit, poreznom obvezniku je po godišnjem obračunu za 2020. godinu utvrđena danas postojeća preplata.”

Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa pokrenulo je postupak protiv ministra Zdravka Marića.

“Ministar je dostavio ime osobe i mi ćemo sad vidjeti u svim kontekstima u kojima možemo istražiti je li bilo poslovnih odluka, odnosa, odlučivanja i slično. Njegov mandat je relevantan, prije toga ne, ali koliko smo vidjeli u novinama, to prijateljstvo i ne traje duže”, rekla je za N1 Nataša Novaković, piše N1.

Objava Porezna uprava o dugovima tvrtki s kojima je povezan Marićev prijatelj pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.