Interventni policajac prozvan da je pucao iznad glava migranata

Extra

Hrvatska je policija ponovno pod povećalom zbog optužbi o navodnom nasilnom ponašanju prema migrantima. Najnoviji slučaj vezan je za interventnog policajca, pripadnika Policijske uprave virovitičko-podravske, piše u nedjelju Večernji list.

Prema anonimnoj predstavci koja je stigla njegovim nadređenima, tog se policijskoj službenika (podaci poznati redakciji) proziva da je pucao iznad glava skupine migranata, na području Topuskog, dok je s još 11 kolega iz svoje uprave bio na ispomoći na teritoriju koje pokriva Policijska postaja Gvozd, odnosno PU sisačko-moslavačka.

U anonimnom dopisu tvrdi se da je policajac tijekom službe pucao iz automatskog oružja, konkretno puške M 70, iznad migranata, iako za to nije bilo potrebe.

Navodi se, nadalje, da se taj interventni policajac, koji je na sisačko-moslavačkom području boravio od 6. do 16. kolovoza, “ponašao neprimjereno, protivno pravilima službe i etičkog kodeksa ponašanja policijskih službenika na način da je u svojstvu voditelja terena za navedeni period, u slobodno vrijeme, gotovo stalno bio pod vidnim utjecajem alkohola, pretjerano ga konzumirajući na mjestima poput ugostiteljskog objekta u sklopu hotela Terme Topusko ili drugih ugostiteljskih objekata u mjestu Topusko”.

Autor te predstavke dalje navodi da se ovaj policajac pred ostalim kolegama hvalio kako će se pobrinuti da, kroz obuku i rezultate na ocjenjivanju, pojedine interventne policajce iz PU virovitičko-podravske bude moguće udaljiti iz jedinice. Piše i kako je ustvrdio da će mu u tome pomoći zapovjednik Interventne policije u Virovitici.

Primjedbe na račun hrvatske policije iznosile su se i prije, pa i u inozemnim medijima, što svakako šteti njezinu ugledu pa su najnovije optužbe digle na noge i Službu za unutarnju kontrolu koja provjerava te ozbiljne optužbe. Za komentar je dnevnik upitao i PU virovitičko-podravsku.

“Nakon što je zaprimljena anonimna predstavka, obavljene su provjere kako sa svim policijskim službenicima koji su bili na ispomoći tako i s Policijskom postajom Gvozd, na čijem su terenu radili tijekom kolovoza. Navodi iz predstavke nisu potvrđeni”, poručili su kratko iz PU virovitičko-podravske, donosi Večernji list.

(Hina)

Objava Interventni policajac prozvan da je pucao iznad glava migranata pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.