Iznajmljivači brodica se tuku za goste, jedni druge bacaju u more (VIDEO)

Extra

Iako je Dalmacija puna kao šipak i turista ima na sve strane, izgleda da se u Hvaru οtimaju za svakog gosta

Turistička sezona iznad je svih očekivanja, ali nažalost ružne scene stižu iz Hvara. Čitatelj je Slobodnoj Dalmaciji poslao nekoliko videa na kojima se lokalni stanovnici svađaju, naguravaju i tuku zbog gostiju na hvarskoj rivi.

– Sve se ovo dogodilo zadnjih nekoliko dana. Jedni drugima otimaju goste pa onda krene svađa koja nekad i eskalira. Ovo je već serija incidenata.

Primjerice, neki dan je jedan čovjek drugom odveo goste na način da im je ponudio najam broda za 200 kuna manje i onda je nastao show. Gosti su u čudu gledali što se događa. Sramota je ovo za grad, ali i za turizam, kazao je čitatelj koji je svjedočio ružnim scenama.

– Turisti su došli tražeći vlasnika brodice s kojim su se dogovorili za transfer. Dočekao ih je drugi skiper i predstavio se kao taj kojeg oni traže. U principu, oteo mu je mušterije. Potom je došao muškarac čiji su to zapravo bili gosti i nakon svađe gurnuo ovog drugog u more. To je bilo u subotu popodne, oko 17 sati – kaže čitatelj za 24sata.hr

Za komentar cjelokupne situacije zvali su i Rikarda Novaka, gradonačelnika Grada Hvara.

– Uvijek je bila borba među njima i čuo sam prije nekoliko dana da su se pojedinci posvađali, ali koji je točni razlog tome stvarno ne znam. Svatko od njih ima svoja mjesta za prodaju, a mi takve situacije ako ih uočimo rješavamo na način da interveniraju naši redari i policija ako treba. No, svakako uvijek osuđujem takvo ponašanje i smatram da se normalnim putem i razgovorom sve može riješiti, kazao nam je gradonačelnik Novak.