IZNENADILA VAS HLADNOĆA? Evo što nas čeka sutra, bit će još neugodnije…

Extra

Tijekom vikenda se nad naše krajeve iz središnje Europe spustila ciklona koja je donijela hladan i vlažan zrak. Ona već polako odmiče prema istoku, ali njen ćemo utjecaj osjetiti i sljedećih nekoliko dana.

Tako su u Gospiću u 7 ujutro, prema podacima DHMZ-a, izmjerena svega 4 stupnja, a u Otočcu 5,8. U Zagrebu je, pak, bilo 9,3 stupnja u Maksimiru, a 10,9 na Griču. U Splitu je izmjereno 16,7 stupnjeva, a u Šibeniku 14,9 stupnjeva. Što se, pak, tiče Slavonije, u Slavonskom Brodu je jutros izmjereno 10,8, a u Osijeku 10,2 stupnja Celzija.

Navečer naoblačenje

Tako bi u ponedjeljak prijepodne nakon maglovitog i po kotlinama svježeg jutra trebalo prevladavati sunčano vrijeme. Popodne bi uz granicu sa Slovenijom te u Međimurju i Zagorju mogla pasti pokoja kap kiše ili pljusak. Vjetar će biti uglavnom slab jugozapadni, a temperature bi mogle sezati do 23 stupnja. Na istoku zemlje, uglavnom sunčano i bez vjetra, uz približne temperature, prognozirao je RTL-ov meteorolog Dorian Ribarić.

Na Jadranu će također prevladavati pretežno sunčano i toplo. Prolazno će zapuhati slab do umjeren sjeverozapadnjak, a ponegdje zapadnjak ili jugozapadnjak. Na krajnjem sjeveru Istre, u riječkom zaleđu i Gorskom kotaru postoji mogućnost za malo kiše ili pljusak. Kasnije navečer će se naoblačiti uz jugo i jugozapadnjak. Temperatura u porastu, najviše u gorskim predjelima.

U utorak promjenjivo, a onda…

Naoblačenje u gorju će biti uvod u najpromjenjiviji dan u ovome tjednu. Na kopnu će biti pretežno oblačno uz povremenu kišu te poneki pljusak s grmljavinom u gorju. Srećom, neće dodatno zahladnjeti. Dapače, u ostatku tjedna živa u termometru će se vratiti na uobičajene vrijednosti za početak rujna.

“Na moru će neverina u utorak biti uglavnom u Istri, na Kvarneru te na zadarskom području, dok će jug izgledno ostati suh. Jugo će u prvim danima rujna okrenuti na sjeverozapadnjak i buru, ali će potkraj sunčanijeg radnog dijela tjedna potpuno oslabjeti. No, temperatura će samo malo porasti”, prognozirao je Ribarić vrijeme u sljedećim danima na moru.

Objava IZNENADILA VAS HLADNOĆA? Evo što nas čeka sutra, bit će još neugodnije… pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.