OVAJ ZNAK ČESTO ZBUNJUJE VOZAČE na njemačkim cestama: Znate li što znači?

Extra

Brojne vozače znaju zbuniti prometni znakovi na koje mogu naići na njemačkim cestama. Jedan od onih s kojom muku muče jest i prometni znak s narančastom strelicom na bijeloj podlozi s crnim okvirom. Značenje ovog znaka slično je onome koji postoji i u Hrvatskoj, a poznat nam je kao ”obilazak”.

Međutim, umjesto tog znaka koji vam izričito nalaže skretanje s rute (zbog radova, na primjer), znak s njemačkih autocesta je sugestija, piše Fenix-magazin.

On se postavlja na silascima s autocesta uz putokaze za određena mjesta i sugerira vam alternativnu prometnu rutu do željenog odredišta, koja možda nije prometno zagušena.

Kraj preusmjeravanja označen je dijagonalno prekriženom narančastom strelicom.

Međutim, osnovni uvjet za narančastu strelicu je dovoljno gusta mreža autocesta. To je slučaj, na primjer, u gradskoj regiji Rajna-Ruhr, gdje se “strelica za skretanje” može naći u velikom broju. Postoje i neke strelice za skretanje na području Rajne-Majne i u dijelovima Saarske.

Objava OVAJ ZNAK ČESTO ZBUNJUJE VOZAČE na njemačkim cestama: Znate li što znači? pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.