“JEL’ OVO MATEJ PRONAĐEN”? Fotografija na Instagramu ZBUNILA celu Srbiju i region, o čemu se radi?(FOTO)

“JEL’ OVO MATEJ PRONAĐEN”? Fotografija na Instagramu ZBUNILA celu Srbiju i region, o čemu se radi?(FOTO)

Info

Prava drama odigrala se društvenim mrežama kada je jedna Instagram stranica objavila zajedničku fotografiju Mateja i Nenada Periša.

Naime, nema ko nije zastao i na trenutak se obradovao da je nestali Splićanin konačno pronađen. Fotografija deluje kao da je slikana u skorije vreme.

Ljudi u komentarima raspituju se da li je to Matej pronađen, dok drugi veruju da je fotografija odranije. Ovo su samo neki od komentara:

– Šta je ovo jel su našli Matela

– Jel se pronaso matej

– Stara slika ali nas je sviju obradovala pomislih evo ga.

– Vidite da je slika od proslih dana jbt.

– Koja radost u sekundi dok nisam shvatila da su mladji na slici.

– Koliko bi nas usrecilo da se objavi njihova nova zajednicka slika.

Podsetimo, Matej Periš nestao je u noći između 30. i 31. januara 2021. godine ispred beogradskog kluba “Gotik” gde je bio sa društvom, potom je napustio klub iz za sada nepoznatih razloga. Perišu su nadzorne kamere hvatale narednih desetak minuta, a potom mu se gubi svaki trag na šetalištu uz reku Savu.

Potraga još traje, a Nenad Periš se tek nedavno vratio u Split.

“Morao sam da idem kući. Porodica mi je tu, moja ćerka, morao sam da se vratim da pokušam da nastavim život kakav je nekada vodio Nenad Periš. Samo, nikad više neće biti isti Nenad Periš, to je drugi čovek, srce mi je ostalo uz sina, u Beogradu, u koji ću se vratiti da nastavim da tražim svog Mateja. U kontaktu sam sa srpskom policijom koja je, moram još jednom da naglasim, uradila veliki posao više nego profesionalno. Učinili su sve da pronađu Mateja, ali za sada, nažalost, nemamo novih informacija“, rekao je Periš za Slobodnu Dalmaciju.

Ni nakon više od tri meseca od nestanka Mateja Periša nije razjašnjeno šta je on tražio tako dugo u ovoj građevini koja je u prilično lošem stanju.

Još par dana po nestanku Mateja Periša policijska istraga je utvrdila da je neko vreme tokom noći proveo u tzv. “Španskoj kući” u Savamali.

Građevina u kojoj je viđen Periš je podignuta oko 1880. godine kao palata sa podrumom, prizemljem i spratom, i oblikovana je u duhu akademske arhitekture 19. veka. Korišćena je za potrebe Pristaništa kao carinarnica, a kasnije kao skladište, a njome se služilo i Srpsko brodarsko društvo. Posle Prvog svetskog rata u objektu je bio smešten i Muzej rečnog brodarstva. Od sredine 20. do prve decenije 21. veka “Španska kuća” je promenila nekoliko zakupaca i planova za rekonstrukciju, koji su prekidani najčešće zbog nedostatka novca.

Nameru da objektu vrati muzejsku namenu imala je firma Jugoslovensko rečno brodarstvo, koja je kancelarije u ulici Braće Krsmanović zakupljivala desetak godina, sve do 2003. To im nije pošlo za rukom.

Posle prelaska sa planske na tržišnu privredu pojavio se investitor voljan da obnovi ovaj objekat i u njemu otvori hotel. Tada je potpuno uklonjena unutrašnjost građevine, tako da su ostali samo spoljni zidovi, a dograđeni su neki novi elementi. Nažalost i ovaj pokušaj obnove propao je zbog finansijskih problema.

Španska kuća je danas gotovo u potpunosti ruinirana, ostala je bez krova i prozora, a svi radovi na rekonstrukciji su obustavljeni 2014. godine.

Mada su snimci sa kamera pokazali da je Periš u njoj proveo skoro sat vremena niko nema predstavu šta je tražio tamo i to je nešto što zbunjuje čak i najiskusnije inspektore i stručnjake, prenosi Alo.

Još tada su se pojavile tvrdnje u medijima da je to mesto gde se često okupljaju narkomani i dileri i odmah su počele spekupacije da se tu našao sa nekom osobom koja mu je dala neku nedozvoljenu supstancu, ali policija nikada nije potvrdila, ali ni negirala te tvrdnje uz obrazloženje da oni ne vrše istragu na osnovu nagađanja nego samo na osnovu čvrstih dokaza.

espreso.rs