KINEZI TVRDE: “Virus je pobjegao iz tajanstvenog američkog laboratorija u kom su razvijali biološka oružja, ne nama”

Extra

Fort Detrick ime je koje ne znači pretjerano puno široj američkoj populaciji, što i ne čudi puno kada saznamo njegovu svrhu, piše Jutarnji list.

Naime, radi se o prilično tajnom vojnom postrojenju koje od ustanovljenja, 1931. godine, kontrolira američka vojska i u sklopu kojega su se razvijala biološka oružja u razdoblju od 1943. do 1969. godine kada je program (službeno) prekinut, no i dan danas američkim geopolitičkim protivnicima Fort Detrick je sinonim za tajne, zlokobne radnje zbog prirode djelovanja unutar velom obavijenog kompleksa koji i danas služi za Nacionalnu bio-obrambenu strategiju američke vojske.

U sklopu njega se vrše razna istraživanja iz domene bioloških oružja te se proučavaju razne patogene kulture stranih biljaka i njihov potencijal, kao i medicinske analize svakakvih vrsta. Informacije radi, slično postrojenje imaju i Britanci u svom Porton Downu, dok su se Sovjeti, nakon toga i Rusi, koristili nekolicinom postrojenja u sklopu svog programa biološkog naoružanja pod nazivom Biopreparat (službeno prekinutog 1992. godine).

Objava KINEZI TVRDE: “Virus je pobjegao iz tajanstvenog američkog laboratorija u kom su razvijali biološka oružja, ne nama” pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.