Mališani sa KiM snimili pesmu zbog koje ćete plakati kao kiša (VIDEO)

Extra

Autorsku pesmu “Srbija” snimila su deca sa Kosova i Metohije pod pokroviteljstvom Učiteljskog fakulteta u Leposaviću i uz podršku Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Stručnjaci kažu da takve pesme imaju veliku ulogu u nacionalnom vaspitanju mladih jer doprinose razvijanju najplemenitijih ljudskih osecanja.

– Pesma je posvećena Srbiji, to je jedna lepa rodoljubiva pesma, kojom su deca sa KiM želela da iskažu svoju ljubav, poštovanje i odsanost svojoj zemlji. Ali, i zahvalnost i podršku koju Srbija pruža našem narodu na KiM – rekla je Biljana Belojica Pavlović, profesor muzike na Učiteljskom fakultetu Prizren-Leposavić.

Istraživanja pokazuju da su ovakve pesme zapostavljene u nastavnom procesu u Srbiji, ali kako kaže profesorka Biljana, to ne važi i za decu da Kosova i Metohije.

– Upravo deca sa KiM iskazuju veće interesovanje za takve pesme, što je potpuno i očekivano s obzirom na okolnosti i uslove živote – istakla je Biljana i dodala da kroz ovaj projekat neće stati sa namerom da kroz pesmu prikazuju ljubav i rodoljublje.

Izvor: Srbijadanas.com