MILANOVIĆ POPULARNIJI NEGO IKAD, ALI SDP NESTAJE! Napustilo ga 300 članova, a pogledajte gdje je po novom CRO barometru!

Extra

HDZ i nakon presude Vrhovnog suda za aferu Fimi Media mjesec završava s potporom od 30,9 posto, što je više-manje rejting koji drže posljednjih godinu dana. Potpora SDP-u nakon raskola u Saboru pala je na 12,2 posto, a u padu je i MOŽEMO koji je suočen s kritikama zbog nesnalaženja u Gradu Zagreb. Mjesec su završili s potporom od 11,2 posto.

MOST kao 4.opcija ima 8,2 posto potpore. Domovinski pokret s novim predsjednikom Ivanom Penavom također je na novom početku i mjesec završavaju s potporom od 4,5 posto. Rezultati su to novog Crobarometra koji je za Dnevnik Nove TV provela agencija IPSOS.

Ostale stranke su i dalje ispod 5 posto i prolaska u Hrvatski sabor. Tako HNS i HSS mjesec završavaju s potporom od 2 posto. Istu potporu od 2 posto ima i CENTAR. Živi zid je na 1,9, Hrvatski suverenisti na 1,7, IDS je na 1,6 i Hrvatska demokršćanska stranka na 1,2. Sve ostale stranke od ljevice do desnice zajedno imaju 6,1 posto. Tu su tako HDZ-ovi partneri SDSS na 0,5, HSLS na 0,4, Reformisti na 0,3 posto, a oporbeni Glas na 0,3 posto.

Predsjednik Milanović može biti zadovoljan. Većina građana, njih 54 posto, podupire ga u radu. Mjesec prije taj broj je bio 45 posto. Ne podupire ga 36 posto, ne zna njih 10 posto. Ovo je treći najbolji rejting u godinu dana. Očekivano, velika većina birača oporbe podupire rad Predsjednika, a njima se pridružila i većina HDZ-ovih birača. Tako njih 52 posto podupire kako Zoran Milanović radi.

Zoran Milanović opet je najpopularniji političar u zemlji. O njemu pozitivan dojam ima 59 posto građana, a njih 33 posto ne dijeli to mišljenje. I tu Predsjednik bilježi rast potpore.

Andrej Plenković mjesec zaključuje s 41 posto građana koji o njemu imaju pozitivan dojam, a njih 51 posto ima negativan dojam o premijeru.

Egzoudus iz SDP-a

Objava MILANOVIĆ POPULARNIJI NEGO IKAD, ALI SDP NESTAJE! Napustilo ga 300 članova, a pogledajte gdje je po novom CRO barometru! pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.