Milioner i njegova supruga dobili 21 bebu za godinu dana

Extra

Organizovati vrijeme kad imate samo jedno dijete nije lako – a zamislite da imate 21 bebu! To je život Kristine Ozturk.

Screenshot / Credit: Instagram / batumi_mama

Ova 24-godišnjakinja iz Batumija u Gruziji i njen suprug milioner Galip (57) platili su 195.500 dolara surogat majkama i dobili 21 dijete između marta prošle i jula ove godine. Kristina, koja je porijeklom iz Rusije, troši 96.000 dolara godišnje na 16 dadilja koje žive u njenoj kući i brinu o djeci.

Par takođe živi sa Kristininom ćerkom Viktorijom (6) iz prethodne veze, i jednim od Galipovih devetoro starije djece – što znači da ima 23 djece pod jednim krovom.

Screenshot / Credit: Instagram / batumi_mama

Galip ima ukupno 30 svoje dejce. Devetoro djece je dobio u svojoj prethodnoj vezi sa partnerkom koja je 10 godina starija od Kristine.

– Zapravo već imam devetoro djece, ali svi žive i rade u Turskoj. Moje najmlađe dijete ima 12 godina, a najstarije 34 godine. Čak i moj 12-godišnji sin radi, prodaje povrće i jaja. Djeca mi pomažu u upravljanju fabrikama. Vremenom postaju sve bolji u svom poslu. Svi rade – otkrio je Galip u intervjuu za magazin Forbes prošle godine.

Screenshot / Credit: Instagram / batumi_mama

“Stalno sam sa djecom, radim sve stvari koje mame inače rade. Jedina razlika je u broju djece. Svaki dan je drugačiji, od planiranja rasporeda osoblja do kupovine za moju porodicu”, kaže Kristina.

Dodaje da joj nikad nije dosadno, a vodi i uspješan Instagram profil. Pokazuje kako izgleda kada svi oni ručaju, kada se igra sa djecom i izvodi ih u šetnje u čitavoj floti duplih kolica.

Objasnila je kako njihovi životi zaista funkcionišu. Tokom nedjelje djeca jedu odvojeno od roditelja, jer tata Galip kasni sa posla.

“Djecu obično hranimo na vrijeme, a sa mužem večeramo veoma kasno. Vikendom jedemo zajedno, provodimo vrijeme sami što je više moguće, zbog čega je nedjelja slobodan dan na blogu kako bismo bili samo porodica bez radoznalih očiju. Njihove dadilje rade po stalnom rasporedu od četiri dana, dva slobodna dana i sve ovdje žive, sa spavaćim sobama u blizini djece. Imaju i svoju kuhinju u kojoj mogu naručiti hranu”, ispričala je.

Screenshot / Credit: Instagram / batumi_mama

Kristinu su na Instagramu pitali da li je svaka dadilja dodijeljena određenom djetetu.

“Tokom dana – naravno, određena dadilja je odgovorna za određeno dijete. Ali tokom nedjelje dadilje se mijenjaju”, odgovorila je.

“Mnogo puta su me pitali kako imam dovoljno vremena za svako dijete, da li svakom posvećujem vrijeme nasamo. Odgovor je – da. Sa svakim djetetom imamo posebnu vezu. Svakom roditelju želim da sve vrijeme provode sa svojom djecom jer je to najvažnije u životu”, dodala je.