VULIN izvrijeđao Milanovića i Đukanovića: “Našli se mlataralo i lupetalo”

Extra

Srbijanski ministar Aleksandar Vulin komentirao je izjave tijekom sastanka predsjednika Zorana Milanovića i predsjednika Crne Gore Mile Đukanovića te ustvrdio kako “toliko kompleksa na jednom mjestu dugo nije viđeno”.

– Kada se nađu Milanović i Ðukanović, znamo da će Srbi biti krivi zbog nečega, a Vučić napadnut zbog bilo čega, tako je to kada se nađu ”mlataralo” i ”lupetalo”. Toliko kompleksa na jednom mjestu nije dugo viđeno, pa i nisu imali ništa drugo da rade nego da komentiraju izjave Aleksandra Vučića koje nikada nije dao – naveo je Vulin, prenosi portal b92.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović boravio je jučer u uzvratnom, službenom posjetu Republici Hrvatskoj, a stigao je na poziv Zorana Milanovića. Nakon sastanka, u Uredu predsjednika Republike Hrvatske održala se konferencija za medije gdje je bilo riječi ponajviše o političkoj krizi koja potresa Crnu Goru.

Milanović je poručio Crnoj Gori da je “svatko tko je treći višak” te da je najbolje baviti se sam sobom.

– Onog trenutka kad se posvetite sami sebi – a posvetiti se sam sebi nije loše, ima svoje kvalitete, introspektivnu snagu, da sad ne idem s poslovicama iz Dalmatinske zagore i Imotskog – tada se bavite sami sobom na konstruktivan način. Tu je svatko tko je treći višak. I Beograd, otvoreno to kažem, a iz niza razloga i Moskva i Bruxelles – kazao je Milanović, dok je Đukanović rekao kako je “srpski svijet”, sintagma koju koriste članovi srbijanske vlade predstavljajući je kao legitiman nacionalni interes Srbije, eufemizam za “Veliku Srbiju”

“To je identično onoj krilatici ‘Svi Srbi u jednoj državi’”, smatra crnogorski predsjednik koji je Srpsku Pravoslavnu Crkvu nazvao “udarnom iglom velikosrpskog nacionalizma” i “jedinom prekograničnom infrastrukturom Velike Srbije” koja negira postojanje crnogorske nacije.

Đukanović je u Zagrebu rekao da iz Beograda dolaze “profašistički, velikodržavni projekti” koji se koriste lažima.

Nada se da se neće ponoviti scenarij od prije tridesetak godina te da je na njemu da upozori na “opasnu podudarnost” s današnjicom.

Objava VULIN izvrijeđao Milanovića i Đukanovića: “Našli se mlataralo i lupetalo” pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.