MOGU SAMO DA SANJAJU PRIZNANJE! Reči grčkog premijera uzdrmalo lažnu državu – stav o Kosovu ostaje isti

Extra

Posebno sam zahvalan predsedniku vlade Micotakisu na tome što mi je još jednom potvrdio da se njegova pozicija i pozicija grčke vlade po pitanju priznavanja takozvane lažne države Kosovo neće menjati. Grčka neće priznati Kosovo, Grčka će ostati na pozicijama međunarodnog prava i čvrste podrške Srbiji – rekao je Vulin nakon sastanka.

On je ponovio da je zahvalan Micotakisu na takvom stavu i na tome što će se politika Grčke nastaviti u pravcu najboljih mogućih odnosa sa Srbijom, saopštio je MUP.

Vulin, koji je od 2017. i predsednik srpskog dela Mešovitog komiteta sa Grčkom, istakao je da pomoć koju je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u ime srpskog naroda uputio bratskom grčkom narodu i Grčkoj nailazi na veliku i iskrenu zahvalnost.

– Pomoć Srbije se ovde ceni, prepoznaje i premijer Micotakis je još jednom u ime grčkog naroda i grčke vlade izrazio svoju veliku zahvalnost, ali je i rekao da se od Srba pomoć uvek očekuje, jer je očekujete od onih sa kojima ste najbliži i sa kojima delite, ne samo religiju i geografski prostor, već i iste vrednosti – naveo je Vulin.

Dodao je i da mu je bilo zadovoljstvo što je u ime predsednika Vučića i srpskog naroda mogao da prenese izraze solidarnosti i pokaže koliko smo spremni i sposobni da pomognemo svima kojima je pomoć potrebna.

Vulin je naveo i da je Micotakis izrazio želju da poseti Srbiju i dodao da se nada da će se to dogoditi na zimu i da Srbija voli da dočekuje svoje prijatelje.

Grčki premijer Micotakis najtoplije se zahvalio srpskom narodu i predsedniku Vučiću na podršci koju je Srbija pružila grčkom narodu u borbi sa vatrenom stihijom.

U saopštenju se podseća da, po naređenju Vučica, pomoć kolegama i grčkom narodu u gašenju požara pruža 37 pripadnika Sektora za vanredne situacije sa 14 vozila i 14 pripadnika Helikopterske jedinice sa tri helikoptera, dva “bel 212” i “H-145”, kao i medicinski tim Odeljenja za zdravlje zaposlenih i bezbednost na radu sa tri lekara, medicinskim tehničarem i sanitetskim vozilom.

Izvor: Srbijadanas.com