STIŽU PARE GRAĐANIMA SRBIJE! Krajem nedelje prve uplate! Potrebno je samo da imate dokumenta sa ovog spiska

Extra

U pitanju je projekat Ministarstva rudarstva i energetike i jedinica lokalne samouprave a uz pomoć kojeg će građani moći da, plaćajući polovinu troškova, opreme svoje domove stolarijom i drugim predmetima koji će doprineti boljoj energetskoj efikasnosti objekata.

Drugu polovinu ovih troškova plaćaju Ministarstvo i lokalne samouprave.

Ovo je tek prvi krug programa, a još jedan takav trebalo bi da se raspiše krajem godine.

Uz to, kako je ranije najavljeno, ovaj model subvencionisanja kasnije će biti primenjen i na još jedan poduhvat koji bi takođe trebalo da doprinese energetski efikasnijoj slici naše zemlje, a to je projekat ugradnje solarnih panela.

Još se ne zna kako će izgledati pomenuti ugovori, a zainteresovane najviše zanima da li će novac potreban za radove morati da “iskeširaju” odjednom ili će im biti ponuđena isplate na rate.

“Ministarstvo rudarstva i energetike priprema model trojnog ugovora između korisnika sredstava (građanina), privrednog subjekta koji izvodi radove i jedinice lokalne samouprave, koji nije obavezujući za JLS”, poručuju iz ove institucije za B92.net.

Spisak dokumenata

Oni dodaju da je planirano da ugovor, između ostalog, sadrži visinu iznosa sredstava, odnosno vrednost projekta, predmet ugovora, podatke o važenju ugovora, obaveze jedinice lokalne samouprave, obaveze privrednog subjekta i obaveze krajnjeg korisnika (građanina), način i uslove prenosa sredstava i dinamiku plaćanja, kao i informacije o realizaciji predmeta ugovora.

“Identičan model ugovora biće pripremljen i za buduće ugovore, kao i one koji se odnose na ugradnju solarnih panela”, poručili su iz Ministarstva za ovaj portal.

Izvor: Alo.rs