MOŽE LI MIROTIĆ KOD VEČITIH? Šta bi moglo da se desi

Extra

Košarakaš Barselone Nikola Mirotić ne pristaje na smanjenje ugovora sa katalonskim klubom, prenose lokalni mediji.

Mirotić je u Kataloniju stigao 2019. godine, a prošle jeseni produžio je ugovor sa klubom do leta 2025. godine i on je najplaćeniji igrač u Evropi, sa zaradom od preko četiri miliona evra po sezoni.

Barselona je sa Abrinesom i Higinsom već dogovorila smanjenje ugovora, ali prva zvezda tima i MVP ACB lige ne želi da se odrekne primanja. Katalonski gigant je u ovom prelaznom roku doveo Šanlija, Hejsa, Laprovitolu i Jokubaitisa, a klub su napustili Hanga i Klaver.

Inače, dan ranije Mirotić je objavio sliku na instagramu koja je “kupila” sve navijače Crvene zvezde. Ovo je još zanimljivije, ako se zna da je Nikola navijač Partizana, koji je to uvek isticao, ali sa fanovima Zvezde ima veoma korektane odnose. Naime, na fotografiji koju je okačio nalazi se njegov sin u crveno-belom dresu uz komentar “moj šampion”.

– Od malih nogu sam bio vatreni navijač Partizana. Svi u porodici su bili simpatizeri Crvene zvezde, a ja sam znao samo za crno-bele boje. Bio sam presrećan kada sam došao, odradio trening i odigrao jednu prijateljsku utakmicu za voljeni klub. Gledao me je lično i tadašnji trener crno-belih Duško Vujošević, ali se na kraju nismo dogovorili – pričao je Mirotić 2011. godine.

Naravno da je Mirotićevo odbijanje smanjenja plate raspalilo sada maštu navijača i Zvezde i Partizana, ali mora se biti realan i reći da ne postoji gotovo nikakva šansa da košarkaš Barselone u skorije vreme postane član nekog našeg kluba.

Srbija Danas