Nebojša ima 12 godina i dao je oglas za posao

Extra

“Pozdrav za sve dobre ljude! Zovem se Nebojša, imam 12 godina i dosjetio sam se na koji način mogu da pomognem i sebi, a i drugima”.

Ovako počinje oglas jednog malog dječaka, zalijepljen na banderama u naselju Busije. Nakon dirljivog uvoda u oglasu, slijedi spisak ozbiljnih poslova koje mali Nebojša Dakić nudi da uradi – od šetanja pasa do pranja kola, slaganja drva, košenja trave kosilicom, zalivanja bašte. I to za simboličnih – 300 dinara.

Kada je ekipa Telegrafa pozvala Nebojšu, javio se presladak dječji glas, ali već poslije prve rečenice, pomislili su da pričaju sa odraslim čovjekom. Mali Nebojša im je ozbiljno i zrelo, bez imalo patetike i prenemaganja, objasnio kako je i zašto riješio da postavi ovaj oglas.

“Ja sam prvo dijete. Imam seku od pet godina, ona ide u vrtić, i brata od dvije godine koga mama mora da čuva. Ima još članova u domaćinstvu i mama ima mnogo posla, mora da pomogne, da sprema ručak… A tata radi fasadu i slabo dobija pare. Sjetio sam se da sam već veliki i da mogu i ja da pomognem”, priča Nebojša za Telegraf.rs.

Naravno, prvo je kao i svako poslušno dijete, pitao roditelje za dozvolu.

“Tata je bio oduševljen. Rekao mi je: “Sine, danas mnogo djece gleda u telefone, a ti si odlučio da radiš. Svaka ti čast”, a mama nije mogla da vjeruje i isto se oduševila”, priča vrijedni dječak.

Jedino mu nije pravo što je oglas, kaže, postavio još prije dva mjeseca i dugo mu se niko nije javljao.

Jedna žena mi se javila da šetam njenog psa. Šetam ga svaki dan, osim vikendom”, dodaje mališan.

Mama Sandra kaže da je ponosna na svog sina koji je odličan đak i jedno mnogo dobro i pažljivo dijete.

“Dobar je, pažljiv, obraća pažnju na detalje koje djeca u njegovim godinama i ne primijete. Divan je prema bratu i sestri, osjećajan i vrijedan”, ponosno nabraja mama Sandra.

Pa ko želi da se uvjeri u to, a živi u blizini, neka pozove Nebojšu što prije. Mali dječak radiće dok traje raspust, a poslije će ipak morati da se posveti školi, prenosi Telegraf