Neočekivana pozicija i možda svetla budućnost

Extra





Beogradski portal je pisao pre nekoliko dana da Crvena zvezda pokušava da završi pojačanje i da je centar poprilično potreban u ovim momentima.

Pregovori i dalje traju, još uvek se “vaga”, a u međuvremenu Radonjić je na centar bar prinudno stavio Luku Mitrovića koji je pokazao da i te kako može da se snađe na ovoj poziciji.

Fenomenalna partija Luka ali za njega ovo nije ništa novo.

Velika je stvar imati igrača koji može da bude koristan na više pozicija.

– Možda nekog iznenađuje moje igranje na poziciji ’pet’, za mene to ništa nije strano. Sezonu u Manresi sam igrao isključivo kao centar, tada sam video u stvari da mi prija takva uloga. Da mogu da pružim dobru igru i pokažem svoje kvalitete. Bilo je momenata i prošle sezone u Budućnosti gde sam igrao na centru. Usled nesrećnih okolnosti i manjka igrača na početku sezone dobio sam više prostora na petici i osećam se komforno. Trudim se da sve svoje prednosti u odnosu na druge istaknem, a nedostatke sakrijem. Zasad sam zadovoljan kako to sve izgleda. Današnja košarka zahteva da u svakom trenutku da pokrivate više pozicija, lakše je i trenerima da prave taktiku i zamisli, menja se malo i način igre. Zasad sve to dobro funkcioniše- rekao je Mitrović za “Mozzartsport”.

Izvor: beogradskiportal.rs