Penava izabran za predsjednika Domovinskog pokreta

Extra

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava izabran je u subotu, na izvanrednom saboru stranke, za novog predsjednika Domovinskog pokreta, a u svom je govoru poručio da prihvaća izazov kako bi Hrvatsku “vratio od onih koju su je oteli”.

Penava je bio jedini kandidat za tu čelnu poziciju, a izabran je jednoglasno, glasovima 133 nazočna člana stranke.

Zahvalivši na ukazanom povjerenju Penava je poručio kako ne želi da Domovinski pokret bude jedna od stranaka u nizu jer “za to više nema vremena”.

“Nismo ovdje zato jer je pred nama Hrvatska za koju su se borile tisuće generacije, ovdje smo zato jer nemamo drugu domovinu. Domovina je jedna i jedina, baš kao i majka. Zato smo ovdje. Zato smo se okupili oko ideje Domovinskog pokreta. Ustali smo protiv beznađa i malodušnosti, protiv puzajuće i okupacije i licemjerja, ustali smo protiv svih onih koji su od Lijepe naše napravili ‘tužnu njihovu’, državu koja takvima čak nije niti domovina”, poručio je u govoru Penava.

Kazao je da Hrvatskom danas ne vladaju građani, da vlada ne sluša građane, a uputio je i “poziv svim samosvjesnim Hrvatima i Hrvaticama, građanima i građankama” s porukom: “Nemojte slušati one koji ne slušaju vas, nemojte birati one koji ne biraju vas. Želim poručiti svima, pogotovo bivšim stranačkim kolegama iz HDZ-a, da politika koju vode nije politika dr. Franje Tuđmana”, kazao je Penava.

Razlika koju donosi Domovinski pokret je čast, karakter i poštenje te ćemo Hrvatsku graditi i  braniti isključivo radom, predanošću i poštenjem, istaknuo je.

“Hrvatska s ovakvom vlasti nema budućnosti, jer odlaze najbolji od nas, a to su naša djeca”, zaključio je.

Domovinski pokret danas je izabrao novog predsjednika nakon burnog razlaza s bivšim čelnikom i utemeljiteljem stranke Miroslavom Škorom,  koji je u u srpnju podnio ostavku na tu dužnost “zbog osobnih razloga”.

Osim izbora novog predsjednika stranke, na dnevnom redu sabora su i izmjene stranačkog Statuta.

(Hina)

Objava Penava izabran za predsjednika Domovinskog pokreta pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.