NEPOPRAVLJIVA ŠTETA ZA TURIZAM: Hrvatska je osramoćena, pogledajte što se dogodilo britanskim turistima

Extra

Nakon skandala na graničnom prijelazu Slavonski Šamac gdje su dvije carinice tražile mito od turista, sličan se događaj zbio u srpnju u Dubrovniku. Naime, na YouTubeu se pojavila snimka skrivene kamere dvoje britanskih blogera i nautičara kojima su carinici navodno htjeli naplatiti nepostojeće pristojbe, piše Morski.hr.

Supružnici su htjeli odjaviti svoj boravak u Hrvatskoj, kako bi mogli otploviti do Crne Gore, no carinici su im počeli naplaćivati pristojbe koje su im se učinile čudnima. Carinici su ih naime, kaznili sa 100 funti jer nisu platili navodnu dodatnu boravišnu taksu. Nisu im dali objašnjenje o čemu se radi, ali su zato tražili plaćanje u gotovini.

Britanci su sve potajno snimili i objavili na YouTubeu te na internetskoj stranici koja okuplja nautičare. Potom su kontaktirali Ministarstvo turizma iz kojeg su im poručili da su ih carinici prevarili.

Rečeno im je da takva pristojba niti zakonska odredba – ne postoje. Par je zatražio povrat novca, a Ministarstvo turizma i Carinska uprava još se nisu oglasili o ovom slučaju.

Objava NEPOPRAVLJIVA ŠTETA ZA TURIZAM: Hrvatska je osramoćena, pogledajte što se dogodilo britanskim turistima pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.