OGLASIO SE VUČIĆ! Situacija na Kosmetu je OZBILJNA

Extra

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se javnosti.

Vučić iz zgrade Generalnoj sekretarijata govori o krizi na severu KiM.

Predsednik Srbije je izneo predlog za rešenje krize, ali su ga Albanci odbili.

Vučić je za sutra u 10 zakazao hitnu sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost.

“Danas je jedan od najtežih dana za naš narod na severu KiM”.

“Nema potrebe da se dramatizuje, situacije je ozbiljna”.

“Mi smo još sinoć znali šta Priština planira. Danas posle šest časova te snage su prešle na sever KiM. Ovo je šesti upad, ali najbrutalniji do sada”.

“Mi smo imali dva sporazuma, iz 2011. i 2016. To su 4 dogovora o slobodi kretanja. Suština je da se radi o takozvanim KS tablicama, kojima je produžavana važnost od 2011. do 2016, pa onda do 2021. Osnovna obaveza Prištine je bila formiranje ZSO. Nigde to nije zapisano osim u glavi Kurtija. Problem je kada naiđe vozilo sa tablicama iz centralne Srbije, na primer iz Vranja”.

“Ovo je vozilo Hitne pomoći koje je prevozilo bolesnika”, pokazao je Vučić sliku, pa dodao:

“Zaustavili su to vozilo i skinuli mu tablice. A to su tablice suverene države! I onda su krenuli da demonstriraju silu”.

“Priština je na poslednjem dijalogu rekla da neće da razgovara ni o čemu osim o nestalima, a kada je došlo do tog pitanja, rekli su da neće da razgovaraju dok je na čelu Komisije Veljko Odalović”.

“Oni su od nas tražili 22 lokacije, mi smo istražili 22. A oni nisu istražili 9 od 10 koje smo mi tražili. Mi ne možemo da zamenimo kosti ljudi jer oni kažu da neće dok ne smenimo Veljka Odalovića”.

Vučić je uoči ovog obraćanja imao sastanak sa Đozepom Boreljom.

“Potpisali smo Briselski sporazum. Njihov sud je poništio 22 od 23 tačke formiranja ZSO. Koga briga za njihov ustav! A i onu jednu tačku nisu ispunili”.

“Dogovorili smo da se formira regionalna policija Sever – sa 96 odsto Srba. Ali ZSO predlaže komandira, a ZSO ne postoji! Mi osam godina ne možemo da formiramo direktorat policije zato što ne postoji ZSO”.

“Protiv mene se poslednjih deset dana vodi hajka u regionu. Neću više da ćutim. Sve ću narodu da kažem”.

“Danas najbrutalnije do sada, 350 naoružanih došlo tobož da budu saobraćajna policija za skidanje tablica”.

“Srpske kompanije još nisu licencirane. To su nedvosmislene stvari. I oni znaju da to moraju, ali neće”.

Pripadnici specijalne jedinice Rosu su jutros stigli na dva prelaza na severu Kosova sa oko 20 vozila, od čega više od 10 blindiranih.

(Kurir.rs)