Pazite, Hrvati su na meti! Ako vas nazove ovakav broj, ni slučajno se nemojte javiti

Extra

U moru poziva, poruka i notifikacija, ponekad se dogodi da se na ekranu pojavi – nepoznat broj. U tom slučaju najbolje je ne uzvratiti poziv.

Prema pisanjima Dalmacije Danas, u posljednje su vrijeme učestali pozivi s nepoznatih brojeva, koji uglavnom počinju s +44 što je međunarodni pozivni broj Velike Britanije. Jedna je čitateljica dobila poziv s tim brojem, ali i još dva; +39 (Italija) i +995 (Gruzija). Iza tih brojeva najčešće stoje prevaranti, a javljanjem na te brojeve građani mogu dobiti visoke račune.

“Dakle, kroz jučerašnji dan sam imala tri takva poziva ja i još jedan član obitelji. Dva takva poziva, ali svi su različiti i brojevi. Zazvoni dva do tri puta i prekine se i tako tri puta. Kako sam čula, radi se o brojevima koji nazovu i ako im se javiš skine s računa 50 kuna, a da ne pričam o virusima koje nanesu na mobilni aparat”, objasnila je građanka zašto je najbolje ne javiti se na takve pozive.

 

Objava Pazite, Hrvati su na meti! Ako vas nazove ovakav broj, ni slučajno se nemojte javiti pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.