PENAVA: “Ja novi šef Dp-a? Moguće, ali…”

Extra

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava bio je gost N1 Studija uživo. Govorio je o eventualnoj kandidaturi za predsjednika Domovinskog pokreta.

Upitan može li potvrditi da će se kandidirati za predsjednika Domovinskog pokreta, Penava kaže da ćemo morati pričekati još koji dan.

“Ostajem na tragu onih izjava koje sam davao ranije. Stvar je dogovora s ljudima koji mi daju potporu i s kojima sam osvojio treći gradonačelnički mandat, a postoji i druga strana – strana Domovinskog pokreta”, rekao je.

“Veze između mene i stranke malo zagrijanije”

Potvrdio je da je intenzivna komunikacija na tu temu u tijeku.

“Razgovaramo do zbog okolnosti u kojima se Domovinski pokret našao, a to je da nema predsjednika stranke, da su te veze između mene i stranke malo zagrijanije. Treba još nekoliko dana kako bih ja na miru mogao odvagati što je ono najbolje i na koji način zadovoljiti što je moguće širu bazu”, kazao je Penava.

Drago mu je što Marijo Radić iz Domovinskog pokreta ima dobro mišljenje o njemu i što ga vidi na čelu te stranke.

“Definitivno je to jedna opcija, izgleda opcija, a sad kako će biti na kraju, bilo bi neodgovorno da u ovom trenutku kažem. Molim za još nekoliko dana kako bismo raščistili te stvari do kraja”, ističe.

Sudbina Domovinskog pokreta

Upitan misli li da stranka ima budućnost, rekao je da ako se izuzmu Škoro i Vučemilović, svi ostali su ostali na kupu.

“Naprosto je uvijek bila stvar dozvoljavate li da vas polome unutra. Ukoliko postoji neka unutarnja energija, volja i vizija, onda vas vanjski faktor ne može u tome spriječiti. Mislim da je to nešto čega su u Domovinskom pokretu svjesni i zato je ostala ova zadana kompaktnost. Sad ipak vidimo priznanja da je bio odličan rezultat, da su u velikom dijelu uspjeli uspostaviti organizacije na terenu. Ta priča ima potencijal za budućnost”, rekao je Penava.

Objava PENAVA: “Ja novi šef Dp-a? Moguće, ali…” pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.