KONAČNO POPUŠTANJA: Od 1. rujna ukida se mjera koja je mnogima smetala

Extra

Žakline Troskot, predsjednica Nezavisne udruge ugostitelja Grada Zagreba, komentirala je za RTL najavljenu odluku o popuštanju epidemioloških mjera za ugostitelje te otvaranju zatvorenih prostora.

Upitana kako su ugostitelji reagirali, Troskot kaže da su sretni što su uspjeli dogovoriti otvaranje od 1.9. “Bili bismo sretniji da smo mogli ranije, 9 mjeseci je dugo – izgubili smo puno kolega, 55 posto su caffe barovi koji su bili pogođeni najviše, oni koji nemaju vanjski prostor”, otkrila je.

Što se tiče samih mjera, vjeruje da će biti propisan razmak u prostoru od metra i pol i da će gosti morati imati maske.”Možemo govoriti o minimalno 50 posto prometa koji smo izgubili, to je velik dio koji će se teško nadoknaditi ukoliko Vlada ne pomogne ugostiteljima koji su napravili doprinos u pandemiji, moramo spustiti PDV. Samo otvorenje neće kolegama doprinijeti mnogo za sami opstanak njihovih barova”, istaknula je Troskot za RTL.

 

Objava KONAČNO POPUŠTANJA: Od 1. rujna ukida se mjera koja je mnogima smetala pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.