POČELO JE: Dijete došlo u školu, odbilo staviti masku i izašlo van! Došla i interventna policija

Extra

U Krapinskim toplicama danas su u osnovnoj školi boravili interventni policajci, zaštitari i inspekcija, pa i ministar obrazovanja, a sve je to nastavak prosvjeda od petka kada su roditelji, koji ne žele da im dijete nosi zaštitnu masku, uz podršku istomišljenika, doslovno upali u školu, javlja RTL.

U školu je stigao i krizni tim za psihološku pomoć učenicima i djelatnicima škole.

“Nije ugodno i sigurno da nije normalna situacija kad djeca i zaposlenici dolaze u školu, a zaštitarska tvrtka i zaštitari su pred vratima, i osjeća se naravno jedna povišena tenzija koliko god se trude svi da to sve bude normalno ali nadam se da će se ta cijela situacija ubrzo razriješiti”, rekla je Jasna Petek, zamjenica župana Krapinsko-zagorske županije.

Situacija je i danas bila napeta kada su u školu stigli roditelji koji ne žele da im dijete nosi masku.

“Učenik je ušao u školu ujutro, zamoljen da stavi masku dok opere ruke i ode u razred. Što je on odbio i rezolutno izašao samovoljno iz škole”, kaže Samson Štibohar, ravnatelj Osnovne škole.

Roditelji nezadovoljni događajima

Više od sat vremena učenik je s roditeljima potom stajao ispred škole, dok su pristaše sve prenosili na društvenim mrežama. Policija ih je zamolila da napuste krug škole, u pomoć je stigla i interventna postrojba.

Mnogi roditelji nezadovoljni su događajima ispred škole.

“Da za vrijeme odmora nose maske bilo bi dobro, svakako. Jer mi ne znamo tko je od njih zaražen. I zaraze svoje roditelje, djede, bake, i onda je život u opasnosti. Ja sam skoro umro, pazite!”, rekao je Josip Rubes, djed učenice škole.

Iz županije kažu da zaštitari ostaju u školi sve dok se ne procijeni da su djeca sigurna.

Objava POČELO JE: Dijete došlo u školu, odbilo staviti masku i izašlo van! Došla i interventna policija pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.