Pripremite se, čeka nas velika promjena vremena: Stižu nam niske temperature i pljuskovi, evo kad

Extra

Ljetno vrijeme se nastavlja i dalje! Idućih dana bit će većinom sunčano te vrlo toplo ili vruće, a i more je još uvijek prilično toplo. Ponegdje na kopnu je prolazno moguća mala do umjerena naoblaka.

Vjetar slab, na Jadranu prijepodne umjerena, na udare i jaka bura, a zatim zapadnjak i jugozapadnjak, prema otvorenom moru sjeverozapadnjak. U cijeloj zemlji ostaje iznadprosječno toplo s temperaturom od 25 do 31 stupanj, donosi vremenska prognoza RTL-a.

I u utorak još sunčano, zatim oblačnije

U kopnenim predjelima se do sredine tjedna vrijeme neće previše mijenjati – bit će većinom sunčano te vrlo toplo ili vruće. Zatim će tijekom srijede sa zapada naoblaka rasti, a već će u srijedu poslijepodne u gorju biti kiše ili pljuskova. Od četvrtka će oborine biti česte, lokalno i obilne i u ostatku unutrašnjosti. Promjena vremena će osim kiše i pljuskova donijeti i nešto nižu temperaturu.

I idućih dana vjetar na Jadranu slab i umjeren, sve češće jugozapadni, a zatim će zapuhati jugo, osobito na sjevernom dijelu. S njim će – nakon još pretežno sunčanog utorka – od srijede biti i više oblaka, na sjevernom dijelu Jadrana i područjima uz njega u drugom dijelu dana već i mjestimične kiše, a još nestabilniji bit će četvrtak, i to u cijeloj Hrvatskoj.

Učestaliji pljuskovi bit će u zapadnim krajevima. Temperatura će se sniziti, no i dalje će u većini predjela biti barem malo viša od uobičajene za sredinu rujna, prognozirala je za HRT dr. sc. Tanja Renko iz DHMZ-a.

Objava Pripremite se, čeka nas velika promjena vremena: Stižu nam niske temperature i pljuskovi, evo kad pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.