POČELO JE: Učitelj iz Trogira – Ravnateljica me potjerala jer nemam masku

Extra

TROGIRSKI vjeroučitelj Dušan Bešlić na Facebooku je objavio status u kojem tvrdi da je jučer izbačen iz škole jer nije želio staviti masku.

Bešlić, kako navode dostupni podaci, radi kao vjeroučitelj u Trogiru.

“Danas dolaskom na posao ravnateljica me upozorila da moram nositi masku koji ni inače nisam nosio. To sam odbio jer imam svoje zdravstvene razloge. Odradio sam treći školski sat normalno. Četvrti sat sam imao pauzu očekujiću slijedaća tri sata. Tijekom pauze ravnateljica me pozvala i naredila da moram napustiti školu i da neću moći odraditi preostale sate”, piše Bešlić.

“Pitao sam za razlog a razlog je nenošenje maske. Tražio sam sve to napismeno i rečeno mi je da ću dobiti ali da ne mogu ostati u školi. Ona još mora kontaktirati Katehetski ured Splitsko-makarske nadbiskupije obzirom da radim kao vjeroučitelj u Srednjoj strukovnoj školi u Trogiru. Sada sam doma. Što će biti vidjet ćemo. Eto počelo je. Nisam se nadao da će početi od mene ali od nekuda mora. Svakako se preporučam u molitve”, piše Bešlić.

Ispod objave Bešlić je dobio više desetaka komentara podrške.

Bešlić često na svom profilu piše o koronavirusu i cijepljenju. Tako je u jednoj ranijoj objavio prenio navodnu priču iz Francuske u kojoj se poziva ljude da prije cijepljenja pozovu odvjetnika. Nešto ranije prenio je i priču o navodnoj smrti, kako piše u objavi, neimenovanog dječaka iz SAD-a koji je navodno umro od cjepiva. U objavi se roditelje poziva da ne cijepe svoju djecu, prenosi Index.hr

Prenio je i objavu u kojoj se tvrdi da cjepivo proždire žrtve koje onda sustav ignorira.

Inače, Bešlić često dijeli i nacionalistički sadržaj, a na cover-fotografiji se nalazi natpis “Za dom spremni”.

Objava POČELO JE: Učitelj iz Trogira – Ravnateljica me potjerala jer nemam masku pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.