PODRHTAVA TLO NA MARAKANI! Stiže Rišairo ali i Duško Tošić

Extra

Dva velika pojačanja na vratima srpskog šampiona…

Ozbiljne korake napravila je Crvena zvezda u pregovorima sa Rišairom Živkovićem (24) i očito stigla nadomak potpisa nekada supertalentovanog krilnog napadača Ajaksa.

Momak srpskih korena rođen u Holandiji stigao je večeras na naš najveći stadion u društvu Duška Tošića. Navodno, posle utakmice slede završni pregovori u klupskim prostorijama, a prema saznanjima Mozzart sporta postoji velika mogućnost da u paketu sa Živkovićem paraf na ugovor sa crveno-belima stavi i veteran Tošić.

Nekadašnji reprezentativac Srbije trenutno je bez ugovora pošto je 1. jula napustio Kasimpašu. On je u Turskoj proveo svega šest meseci. Od odlaska iz Crvene zvezde 2012. godine igrao je u Bešiktašu, Genčlerbirligiju i kineskoj Superligi.

Živković je trenutno pod ugovorom sa kineskim Čančun Jataijem. Saradnja je oročena do decembra, ali će, kako je već običaj sa kineskim klubovima, moći će da raskine i ranije, pa bi tako na Topčidersko brdo došao takođe kao slobodan igrač.

Podsetimo, Rišairo Živković je karijeru počeo u Groningenu, zatim za 2.150.000 evra prešao u Ajaks, ali se tamo nije najbolje snašao, pa je bio na pozajmicama u Viljemu II i Utrehtu, pre no što je prešao u Ostande, a zatim u Čangčun. Kasnije je bio i na pozajmicama u Šefild junajtedu i Guangdžou R&F-u, ali nakon što je prošao sve mlađe selekcije Holandije nije ostvario pun potencijal i dobacio do A reprezentacije.

Svojevremeno ga je u svom jatu hteo i Fudbalski savez Srbije, pošto je Rišairo odrastao sa majkom čije je prezime i uzeo nakon što ga je otac rano napustio. Često je dolazio i u Pirot kod dede, tako da mu Srbija nije nimalo strana.

Slede sati odluke na Marakani…

Izvor: mozzartsport.com