Imaju li srama? HDZ-ovac dobio otkaz i otpremninu u HGK. Sad su ga uvalili u novu firmu, ima mega plaću!

Extra

Berislav Rončević, bivši ministar obrane i unutarnjih poslova u vladi Ive Sanadera, imenovan je članom Uprave državne tvrtke Pleter-usluge. Ondje će primati mjesečnu neto plaću od 20.386 kuna, doznaje Telegram.

Prošle je godine zbog “poslovno uvjetovanog otkaza uslijed racionalizacije poslovanja” napustio Hrvatsku gospodarsku komoru u kojoj je bio od 2015. Iz HGK su potvrdili kako su od srpnja 2020. do danas broj zaposlenih smanjili za 139. No, nisu htjeli otkriti koliku je otpremninu Rončević dobio.

Rošadama do pozicije

Na novu je funkciju Rončević izabran rošadama unutar Pletera te odlukom Upravnog vijeća Centra za restrukturiranje, kojem je na čelu ministar graditeljstva Darko Horvat. Naime, nakon što ranijem ravnatelju Pletera, generalu Marijanu Marekoviću nije produljen mandat, na njegovo je mjesto dolazi članica Uprave, Martina Puljić. Rončević je odlukom Upravnog odbora Centra za restrukturiranje i potvrdom Skupštine tog tijela dobio četverogodišnji mandat koji mu je počeo teći 12. srpnja.

Članovi uprava trgovačkih društava u većinskom državnom vlasništvu se po zakonu smatraju državnim dužnosnicima, pa je Rončević morao podnijeti imovinsku karticu iz koje je vidljivo da će u Pleteru zarađivati više nego u HGK-u.

Trajno obilježen aferom

Njegov politički angažman ostao je obilježen aferom oko nabave 39 vojnih kamiona, za vrijeme obnašanja dužnosti ministra obrane. Nakon provedene istrage, nepravomoćno je osuđen na četiri godine zatvora. No, Vrhovni sud je ukinuo presudu, a u ponovljenom suđenju 2014. je oslobođen.

Objava Imaju li srama? HDZ-ovac dobio otkaz i otpremninu u HGK. Sad su ga uvalili u novu firmu, ima mega plaću! pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.