Pogledajte kako nas varaju na gramaturi proizvoda koje kupimo u dućanu

Extra

Ivana Tomić, bivša novinarka i tv voditeljica, ostala je nemalo iznenađena nakon što je krenula pripremati ručak od zamrznutog filea oslića.

Kupila je pakiranje od 500 grama neto mase Ledo oslića, ali dočekalo ju je iznenađenje nakon što sadržaj stavila na preciznu kuhinjsku vagu.

Kaže Ledo – neto 500 grama. Šta mislite, koliko ima ribe unutra? Zapravo 370 grama, uključujući i vodu u ribi jer nije ocijeđena”, objavila je Ivana u utorak na Twitteru, piše Danica.hr

Tako ispada kako je kupila četvrtinu manje ribe od one koju je platila. Na žalost, to nije izdvojen slučaj.

Danica je nedavno pisala o iskustvu ogorčene čitateljice koja je također kupila pola kilograma fileta oslića, a na koncu se ispostavilo kako je težina upola manja od deklarirane na ambalaži. Poslala nam je i fotografije koje to dokazuju.

“U pola kilograma fileta oslića marke Pedro, neto količina navedena na pakiranju 450 grama, tri fileta, koji napola ocijeđeni teže 241 gram“, upozorila je čitateljica koja je to nazvala “legalnom pljačkom”.

Na sličnu stvar upozorili su nas ranije kupci Vindijina svježeg sira. Sir u marami deklarirane neto težine 800 grama na preciznoj vagi težio je tek 654 grama. I to neocijeđen.

Ni s ukupnom ambalažom (marama, plastika, papir) proizvod nema deklariranu težinu: cijeli je proizvod bio težak tek oko 700 grama.