Policija opet upozorava: Čuvajte se lažnih popisivača

Extra

U petak oko 10 sati u ulici Hrgovići na Trešnjevci nepoznata se počiniteljica lažno predstavila 93-godišnjakinji navodeći da treba ispuniti upitnik i tako ušla u stan, javlja Index.

Nedugo potom u stan je došla još jedna ženska osoba koja je iskoristila tu situaciju i nepažnju oštećene te otuđila novac i nakit. Materijalna šteta je zasad neutvrđena, izvijestila je zagrebačka policija.

“Prevaranti se sve češće predstavljaju kao popisivači”

Tim povodom policija je ponovo upozorila građane na prevarante koji se lažno predstavljaju. Kako bi ušli u dom, prevaranti se u posljednje vrijeme sve češće predstavljaju kao popisivači stanovništva.

“Od početka prve faze popisa stanovništva Državni zavod za statistiku zaprimio je nekoliko dojava građana o lažnom predstavljanju pojedinaca kao popisivača s ciljem ulaska ili pokušaja ulaska u dom.

Podsjećamo sugrađane da druga faza Popisa stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj – terensko popisivanje (kada će popisivači na terenu popisivati stanovništvo s pomoću prijenosnog računala, metodom intervjua licem u lice) započinje 27. rujna 2021. godine dok je u tijeku prva faza Popisa – SAMOPOPISIVANJE, preko portala e-Građani, koja traje do 26. rujna. 2021. godine.

Pozivamo građane da vodeći se navedenim budu na oprezu te da o mogućim sumnjivim događajima odmah obavijeste policiju pozivom na broj 192. Popisivači koji će popisivati stanovništvo na terenu od 27. rujna do 17. listopada 2021. godine imat će majice i maske Popisa, akreditacije, prijenosna računala te EU digitalnu Covid potvrdu”, priopćila je zagrebačka policija.

Objava Policija opet upozorava: Čuvajte se lažnih popisivača pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.