RODILIŠTE U NY PRESTALO S RADOM – JER SE DOKTORI I SESTRE NE ŽELE CIJEPITI!

Extra

JEDNA bolnica u američkoj saveznoj državi New York privremeno obustavlja porode zbog prevelikog broja otkaza zaposlenika rodilišta. Val otkaza došao je nakon što je ta savezna država uvela obavezno cijepljenje zdravstvenih djelatnika, piše CNN.

Lewis County General Hospital u Lowvilleu prestaje s porodima nakon 24. rujna, potvrdio je Gerald Cayer, izvršni direktor te bolnice.

“Ne možemo sa sigurnošću obećati da ćemo zaposliti dovoljno djelatnika u rodilištu nakon 24. rujna. Broj otkaza nije nam ostavio izbora nego pauzirati rad rodilišta. Nadam se da će nam Odjel za zdravstvo pomoći u ovoj situaciji”, rekao je Cayer na konferenciji za tisak u petak.

Otkad je bivši guverner New Yorka Andrew Cuomo naredio da svi zdravstveni djelatnici moraju primiti barem jednu dozu cjepiva protiv korone do 27. rujna, 30 zdravstvenih djelatnika, od kojih 21 kliničara, dalo je otkaz, kaže Cayer.

Šest od nabrojanih otkaza su iz odjela rodilišta.

“Uz malo sreće, možda se neki i predomisle”

Cayer dodaje da 165 djelatnika njegove bolnice još nije primilo nijednu dozu cjepiva protiv korone.

Objava RODILIŠTE U NY PRESTALO S RADOM – JER SE DOKTORI I SESTRE NE ŽELE CIJEPITI! pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.