SA 77 GODINA IDE NA DNEVNICE (VIDEO)

Extra

Baka ima 77 godina a ide na dnevnice ili nadnice kako je rekla s uzdahom, pravdajući to riječima, valjda sebi samoj. ” Mora se dijete, šta ćeš, živit se mora,” prenosi tatabrada.tv.

Iako je kročila u osmu deceniju života, očekivali bi da ova baka bar zbog godina, ima sigurna pa kolika tolika mjesečna primanja i kako tako fin i ugodan život, ali smo ostali neprijatno iznenađeni informacijom da to nije tako, s obzirom da nema primanja ona najviše brine kako kupiti Ιijekove koje koristi a koje i zapravo nisu skupi, ali ona i zbog njih brine.

Vreća brašna i Ιijekovi, meni dosta, kazala je.

Pričali su sa ovom prijatnom bakom o njenom životu i saznali da niti njeno djetinjstvo nije bilo mnogo bolje… Sa sedam godina otišla je, ne svojom voljom, nego zbog toga sto su teško žiνjeli u najam jednoj imućnijoj porodici u zamjenu za žakove brašna kako reče, prisjećajući se sada.

Zatim ponovo sa nešto manje od 9 godina ponovo je otišla u najam kod druge porodice.

“Moj otac je imao desetero djece, nas bi slao kod imućnijih porodica u razmjenu za brašno i slično, ali mi je bilo u najmu kao u filmu, ljudi bili bogati, ni u čemu nismo oskudjevali. Dođem kući u goste da obiđem roditelje, otac samo pored peći sjedi a majka se svake godine porađa. Bilo je to bijédnički, valja tu djecu osposobit, odhranit, školovat… Ja sam ih šest odgojila, nikad mi nije palo na pamet da ih pošaljem u najam, ” prisjeća se.

“Imam drugarice, dođu mi, a odem i ja njima kada me pozovu,” priča baka Hava.

Pogledajte ovu životnu priču bake iz naselja Ibrići kod Sladne