NIJE BIO SAMO JEDAN NAPADAČ: Braća Nino i Josip pucala po sumještanima, policija traži oružje

Extra

Za ubojstvo Minke Pec i ranjavanje više osoba u romskom naselju Parag osumnjičene su dvije osobe! Radi se, kako neslužbeno doznaje Večernji list, radi se o braći Ninu i Josipu Balogu.

– Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su 22 i 27-godišnjaci s područja općine Nedelišće zajedno počinili kazneno djelo ubojstvo, tri kaznena djela ubojstva u pokušaju  te teška kaznena djela protiv opće sigurnosti.

Protiv počinitelja podnijeta je kaznena prijava Županijskom državnom odvjetniku te su predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave – izvijestila je PU međimurska.

Utvrđeno je i da je maloljetnik počinio kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari te kazneno djelo pomoći počinitelju nakon kaznenog djela, pa je i protiv njega podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku.

TKO JE PUCAO, NINO ILI JOSIP? “DA SE SAD NAPRAVI RACIJA, NAŠLO BI SE PET TONA ORUŽJA”, kažu mještani

Podsjećamo, u utorak oko 20.54 sati na ulici u Paragu došlo je do fizičkog sukoba između 41-godišnjaka i njegovog 16-godišnjeg sina s jedne strane i 51, 22 i 27-godišnjaka s druge strane, u što se umiješao i 39-godišnjak. Potom je 22-godišnjak otrčao po pušku nakon čega su on i 27-godišnjak ispalili hice u zrak i prema okupljenima,  ozlijedivši više osoba. Brzom reakcijom policije ubrzo su uhićeni 22 i 27-godišnjaci te 16-godišnji maloljetnik, a  pronađena je i automatska puška. Žena stara 59 godina je od zadobivenih ozljeda preminula, dok su tri osobe u dobi od 20, 38 i 41 godine zadobile teške tjelesne ozljede, kao i maloljetnica i desetogodišnja djevojčica.

Temeljem naloga Županijskog suda tijekom jučer su u Paragu izvršene pretrage doma i drugih prostorija. Na adresi prebivališta 22-godišnjaka koje koristi 16-godišnjak pronađeno je 36 komada raznog streljiva, tri spremnika za automatsku pušku i jedan ručno rađeni pištolj.

 

Objava NIJE BIO SAMO JEDAN NAPADAČ: Braća Nino i Josip pucala po sumještanima, policija traži oružje pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.