SAD IM SMETA I ZVONE BOBAN? Vijećici “Možemo!” tražili brisanje još jednog murala

Extra Info

Velimir Bujanec u svojoj objavi na Facebooku tvrdi kakoje Katarina Jovanović, članica Tomaševićeve platforme Možemo, tražila brisanje murala na OŠ Savski Gaj, navevši u mailu kojeg imaju u posjedu: “Smatrate li prikladnim da se na odgojno-obrazovnoj ustanovi nalazi mural na kojem jedna osoba nogom zamahuje na drugu?”

Radi se o muralu koji prikazuje Zvonimira Bobana u mitskoj utakmici Dinamo-Zvezda, kad je nogom opalio milicionera SFRJ. Utakmica i neredi koje su izazvale delije je bila povod miliciji za masovno premlaćivanje hrvatskih navijača.

 

Njegov status glasi:

“TOMAŠEVIĆEVA EKSTREMNA LJEVICA NASTAVLJA RAT PROTIV BBB-a, SIMBOLA DINAMA I HRVATSKE: Katarina Jovanović iz Možemo zatražila uklanjanje murala Zvone Bobana sa škole u Savskom Gaju?!

Nakon što su naložili skidanje murala posvećenog Vukovaru, lijevi ekstremisti iz Možemo zatražili su skidanje još jednog, u istom novozagrebačkom naselju – ovog puta na udaru se našla legenda Dinama, Zagreba i Hrvatske – Zvonimir Boban!
Katarina Jovanović, članica Tomaševićeve platforme Možemo, koja je bila na listi ekstremne ljevice za Vijeće Mjesnog odbora Remetinec, u e-mailu koji ima redakcija Bujice, a koji je poslala nadležnima iz Osnovne škole Savski Gaj, pored ostaloga, navodi: “Ostalo je pitanje ravnatelju i vama svima koje nisam stigla postaviti, a odnosi se na murale na našoj školi. Smatrate li prikladnim da se na odgojno-obrazovnoj ustanovi nalazi mural na kojem jedna osoba nogom zamahuje na drugu?”
Očito, aludirajući na povijesnu scenu s Dinamovog stadiona, kada je kapetan Zvonimir Boban tijekom prekinute utakmice s beogradskom ‘Zvezdom’ stao u obranu naših navijača pred nasrtajem jugo-komunističkih milicajaca, Jovanovićka iz Možemo, još i docira: “Molim Vas da me ne krenete sad učiti povijest i objašnjavete priču, jako dobro znam tko je na slici…”
Iako smušeni gradonačelnik Toma Tomašević tvrdi da su prijave protiv murala podnijeli “građani”, mailovi kojima raspolažemo, u potpunosti ga demantiraju – pa ispada da su ti “građani” zapravo – drugovi iz njegove platforme Možemo! U prvom mailu, predsjednik Vijeća Gradske četvrti Novi Zagreb, Tomislav Vukoja, drug iz Možemo, jasno navodi da su mu sporne “dvije lokacije” u naselju Lanište, na kojima se nalaze “neprimjereni graffiti”. U drugom mailu vidimo kako drugarica iz Možemo, Katarina Jovanović, traži da se ukloni mural Zvone Bobana.
PHOTO: Preslik maila Katarine Jovanović iz platforme Možemo, kojoj smeta mural BBB-a postavljen u čast kapetana Dinama Zvonimira Bobana!

Objava SAD IM SMETA I ZVONE BOBAN? Vijećici “Možemo!” tražili brisanje još jednog murala pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.