SRAMOTNO: Teško bolesnoj 84-godišnjoj bakici ukrala 10.000 kuna, predstavila se kao popisivač!

Extra

Iz Policijske uprave primorsko-goranske danas su građane ponovno upozorili na pojavu lažnih popisivača. Učinili su to nakon što je još uvijek nepoznata žena na području riječkog Zameta, predstavljajući se kao popisivačica, prevarila 84-godišnjakinju te joj ukrala deset tisuća kuna. Policija još traga za njom.

Kako navode, nepoznata žena predstavila se kao popisivačica, da bi potom ušla 84-godišnjoj baki u stan. Ponudila joj je i masažu, a zatim iskoristila njenu nepažnju i teško zdravstveno stanje kako bi joj ukrala deset tisuća kuna. Potaknuti tim događajem, iz policije su upozorili da osobe koje se bave krađama i prevarama koriste trenutnu situaciju vezanu uz popis kako bi se domogli novca i raznih vrijednosti, a da su žrtve najčešće ljudi starije životne dobi i težeg zdravstvenog stanja.

Ovo nije prvi takav slučaj – policija je i ranije upozoravala da ne puštate u kuću nepoznate ljude!

Objasnila je da će popisivači imaju prepoznatljive bijele i plave majice i maske, kao i akreditaciju s logom DZS-a i Popisa stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2021.

Na teren izlaze s laptopima, a moraju imati i EU digitalnu COVID potvrdu. Od osobe koja se predsatavlja kao popisivač uvijek treba tražiti COVID potvrdu!

 

Objava SRAMOTNO: Teško bolesnoj 84-godišnjoj bakici ukrala 10.000 kuna, predstavila se kao popisivač! pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.