SRAMOTNO: TOMAŠEVIĆ SMJENJUJE UPRAVNO VIJEĆE POLIKLINIKE ZBOG SEVERININIH NIČIM POTKRIJEPLJENIH OPTUŽBI?!

Extra

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević održao je press-konferenciju te potvrdio da smjenjuje Upravno vijeće gradske Poliklinike za djecu i mlade, kojoj je na čelu Gordana Buljan Flander.

– Mi kao gradska vlast protivimo se ovakvoj praksi da bilo koje gradsko poduzeće na ovaj način traži zabranu medijskog kritičkog izvještavanja. Ako se nekog okleveta postoje drugi načini, privatne tužbe, ovo je presedan, to se nikad nije dogodilo. Ne znam da je ijedna gradska ustanova to prije tražila niti da je bilo ovakvih presuda. Ovo je poruka svim ustanovama, ne podržavamo ovakve stvari, protivimo se ovakvoj praksi – kazao je Tomašević pa najavio smjenu Upravnog vijeća. Drugim riječima, ukoliko netko kleveće gradsku ustanovu – ona nema pravo štititi se sudskim putem, bar ne ako to rade aktivisti bliski Tomaševiću.

Upitan u kakvim je odnosima s bivšim Severininim menadžerom Tomislavom Petrovićem, Tomašević je odgovorio kako nisu nikakvi prijatelji.

Ravnateljica Poliklinike Gordana Buljan Flander neće biti smijenjena jer gradonačelnik za to nema direktne ovlasti. No Tomašević je na press-konferenciji potvrdio da novo Upravno vijeće raspravlja i o ravnateljici te donosi odluku. Drugim riječima – postavit će svoje ljude koji će onda smijeniti Gordanu Buljan-Flander i postaviti nekog bliskog Tomaševiću.

Razlog za ovaj skandalozan potez je odluka Općinskog građanskog suda u Zagrebu, u kojoj je sudac Andrija Krivak zabranio portalu H-alter da piše o ravnateljici Poliklinike Gordani Buljan Flander. Naime, taj portal vodi medijsku kampanju protiv poliklinike i njene ravnateljice, a stvar je kulminirala nedavno kad je Severina u poduljem intervjuu navela niz užasnih optužbi na račun poliklinike proglasivši ih sve dijelom mreže kojoj su na čelu bili Milan Bandić i njen bivš suprug s kojim se dulje vrijeme sudila oko skrbništva nad zajedničkim sinom. Odmah po završetku bitke za skrbništvo, Severina je krenula na sve koji su joj se zamjerili ili stali na stranu Milana, pa je tako dala podulji intervju za portal H-Alter, u kom je iznijela optužbe na račun hrvatskog sustava socijalnog rada, Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne skrbi pokrenulo je postupak izvanrednog upravnog nadzora nad zakonitosti rada i postupanja Centra za socijalnu skrb Zagreb.

Gotovo sve njene navode je Klinika demantirala, a naročito je problematično, s aspekta moguće tužbe za klevetu, što autorica intervjua suprotno pravilima novinske struke nije pokušala kontaktirati Buljan – Flander i kliniku da se o optužbama očituju. Severina još od početka bitke za skrbništvo sustavno blati bivšeg supruga u medijima, na što on uglavnom nije odgovarao.

Severine Vučković je između ostalog navela kako je u Polikliniku za zaštitu djece i mladeži otišla po naputku Centra za socijalnu skrb, a da ju je Poliklinika prikazala nesuradljivom i manipulativnom jer, kako tvrdi, nije htjela voditi zdravo dijete na terapiju.

U svom demantiju pisanja h-altera, klinika je navela kako “Poliklinika za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba nije provodila vještačenje niti roditelja niti djeteta u sudskom sporu Severine Vučković i Milana Popovića oko skrbništva nad zajedničkim djetetom, niti davala preporuke niti mišljenja vezano uz srkbništvo”, te kako “Psihologinju Poliklinike koja je davala psihološku podršku djetetu nije „zamijenio tata“ niti je tako ravnateljica ikada rekla Severini Vučković.”

Nadalje, navode kako suprotno pisanju H-altear pedijatrica dr. Sheila Šurbat Šegota nije ni u kakvoj rodbinskoj vezi s ravnateljicom Poliklinike prof. dr. sc. Gordanom Buljan Flander niti s ijednim drugim stručnjakom Poliklinike.

 

Objava SRAMOTNO: TOMAŠEVIĆ SMJENJUJE UPRAVNO VIJEĆE POLIKLINIKE ZBOG SEVERININIH NIČIM POTKRIJEPLJENIH OPTUŽBI?! pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.