STIŽE HLADAN TALAS U SRBIJU! Dolaze niže temperature

Extra

Prognoza Marka Čubrila

Do četvrtka nad regionom pretežno sunčano i vrlo toplo. Jutra će biti sveža, posebno po kotlinama ali će se dnevni maksimumi kretati od 24 do 29, a ponegde i do oko 31 stepen Celzijusa. Vetar će biti slab, južni.

U četvrtak postepeno naoblačenje, a posle podne nad jugozapadnim, zapadnim, severozapadnim i ponegde središnjim predelima pojava kiše ili pljuskova. Zadržaće se relativno toplo, posebno na istoku i jugu regiona gde će dan biti pretežno sunčan, dok će na oblačnijem severu i zapadu već biti malo svežije. Dnevni maksimum od oko 21 na zapadu do oko 28 na jugu i istoku regiona, saopštio je meteorolog Marko Čubilo.

U petak tokom dana preko regiona se računa na premeštanje hladnog fronta i padavinske zone koja bi do posle podneva prešla preko većeg dela regiona, osim preko južnog Jadrana, većeg dela središnje, jugoistočne i istočne Srbije.

Kako bi padavine bile frontalnog porekla ne bi trajale dugo, ali obzirom na vrlo visoke temperature ispred fronta osim kiše biće i jačih grmljavinskih pljuskova, koji ponegde mogu dati i preko 20mm taloga za vrlo kratko vreme.

Ponegde čak može biti i lokalnih nepogoda, posebno tamo gde front stigne između 14 i 17 časova. U zoni fronta vetar u okretanju na prolazno jak, severozapadni. Dnevni maksimum od oko 16 na zapadu do oko 28 na krajnjem jugu i istoku, ali će i tamo uveče zahladiti.

U subotu nad središnjim i južnim predelima oblačno uz kišu i pljuskove, a nad ostalim predelima promenjljivo oblačno, svežije i uglavnom suvo vreme. Vetar slab do umeren, severozapadni,a dnevni maksimum uglavnom do 17 do 24 stepena Celzijusa.

Oko 20. septembra jutra sveža uz minimume od 5 do 15 stepeni Celzijusa, dok će tokom dana preovlađivati sunčano uz malu oblačnost i prijatno vreme uz maksimume od 19 do 24 stepena Celzijusa, što je oko proseka za ovaj deo godine.

Srbija Danas