ŠTO VUČIĆ SPREMA? Srpski mediji Hrvatsku proglasili ”novom NDH”

Extra

Ministarstvo vanjskih poslova Srbije pozvalo je Srbe da na15. rujna, “Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave” – u biti  svi Srbi, uključujući one u regiji i dijaspori, na svojim kućama istaknuli srpsku zastavu. To je čin za koji većina promatrača ocjenjuje da je prvenstveno uperen protiv neovisnosti Crne Gore.

O tome je među ostalima pisao Večernji list, gdje je Davor Ivanković u kolumni naveo kako se “Vučić prihvatio opasnog posla. Srbijanski predsjednik naime, objavio je video na Tik Toku “Srpstvo je vaskrslo” u kojem se sve Srbe poziva da iduće srijede istkaknu zastave, koje su se zavijorile u “svim slobodnim srpskim zemljama”.

Srbe je to jako pogodilo, pa u skladu s politikom Vučića po kojoj Hrvati nemaju druga posla nego zaviditi Srbima i pratiti što oni rade, u svrhu čega često pušta ovakve provokacije, režimski alo.rs piše, pod naslovom “HRVATIMA SMETA SRPSKA ZASTAVA Skandalozan tekst “Večernjeg lista”, brutalan napad na Vučića i genocidna poruka preostalom narodu u novoj NDH”:

“Prosto je neverovatno da u jednoj zemlji Evropske unije u 21. veku nije dozvoljeno prikazati zastavu druge države. Hrvatska, koja je počinila genocid nad Srbima u toku II svetskog rata i etničko čišćenje Republike Srpske Krajine, Hrvatska koja je jedina imala logore za decu na prostoru Evrope sada se buni protiv zastave naroda kog su klali, ubijali i prognali.

Ovakvim ekstremističkim stavovima preostalom srpskom narodu u Hrvatskoj da nema šta da traži u toj državi. Međutim, kao što je rekao Jovan Dučić: “Hrvati su najhrabriji narod, ne zato što se ničega ne boje, već zato što se ničega ne stide.”

Inače, u Hrvatskoj je, kao i u svim državama svijeta, isticanje zastava, kako državnih tako i stranih, regulirano zakonom. 15. rujna Srbi inače slave proboj solunskog fronta 1918. godine. U prošlosti je već bilo kažnjavanja za korištenje stranih zastava suprotno zakonu, pa je tako Općinski sud u Istri svojevremeno kaznio slovenskog građanina Jošku Jorasa za nezakonito isticanje zastave Republike Slovenije.

Objava ŠTO VUČIĆ SPREMA? Srpski mediji Hrvatsku proglasili ”novom NDH” pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.