TKO JE PUCAO, NINO ILI JOSIP? “DA SE SAD NAPRAVI RACIJA, NAŠLO BI SE PET TONA ORUŽJA”, kažu mještani

Extra

Iz puške je, prema pričanjima mještana Paraga koja prenosi Večerni list, pucao Nino O. , mladić star oko 20 godina. Jučer se dugo prepirao s dvojicom ili trojicom članova susjedne obitelji P. i u jednom je trenutku otišao kući i vratio se s puškom, piše Večernji list.

– Prvo je pucao u zrak da ih zaplaši. Svatko pametan počeo bi bježati kad vidi pred sobom pušku, no ovi se nisu udaljili, pa je počeo pucati – ispričao je mještanin koji je dotrčao do mjesta tragedije kad je začuo pucnjeve.

– U toj pucnjavi jedan od metaka pogodio je ženu koja je sjedila na terasi. To je bila majka ovih koji su se zakačili s Ninom. Zvala se Minka P. Ona je preminula. Pogođena je, među ostalima, i desetogodišnja djevojčica, unuka poginule, koju sam krvavu uzeo u ruke i odvezao na hitnu – priča mještanin i dodaje da je sve upućivalo na moguću tragediju jer su sukobi između članova dviju obitelji trajali dulje vrijeme.

Bilo je, kaže, tu i trgovine oružjem, dilanja droge… Kaže da je jedan od članova obitelji P. terorizirao selo i često provocirao. I on je ozlijeđen u pucnjavi, a u čakovečkoj je bolnici sinoć mahao nožem prema jednom članu obitelji koji ga je nekako uspio smiriti. Nino je pak bio poznat po tome što je svako malo pucao puškom u zrak. Iz čista mira.

– I ja sam ga osobno jednom prijavio policiji kad je pucao po selu. Da se sad napravi racija u Paragu, našlo bi se valjda pet tona oružja – zaključuje.

Sugovornici Jutarnjeg pak za sve okrivljuju – “Josipa”

– Negdje iza 20.30 čuli su se kod Minkinih u dvorištu povišeni tonovi. Vidjeli smo susjeda Josipa kako viče i maše rukama. Nismo razaznali točno oko čega se svađaju, samo sam vidio da je Minkin Branko bio usplahiren. Svađa je trajala par minuta te se Josip brzim korakom udaljio prema nasipu da bi nešto prije 21 sat začuli rafale. Uletio je u Minkino dvorište koje je bilo puno i pucao bez konkretnog cilja. Metke je samo šibao, kao u nekom ludilu, kao da gađa rastrčane zečeve. Ni krikovi da prestane ga nisu zaustavili. Prestrašno je to bilo, još se tresem jer je moglo biti i više mrtvih – kaže za Jutarnji uznemireni žitelj Paraga koji je, dodaje, s obitelji odmah utrčao u kuću i legao na pod.

Živi preko puta kuće u kojoj se dogodio zločin te kaže kako je strahovao da će i njegovu obitelj pogoditi meci jer se, govori, susjed s puškom okretao po dvorištu i pucao te pritom ranio i dvoje prolaznika na ulici.

Drugi susjed ubijene žene otkriva kako je Josip B., kojeg su mještani vidjeli kako puca iz oružja i potom bježi u noć, unazad par mjeseci imao već posla s policijom.

-Tada su policajci tražili kod njega oružje i drogu. Nešto su bili i pronašli. Došli su na navodnu dojavu da se iz njegovog dvorišta puca u zrak. Je li u međuvremenu nabavio novu pušku ili ovu iz koje je sad pucao, a koju mu tada nisu bili pronašli, ne znam”, kaže on.

Objava TKO JE PUCAO, NINO ILI JOSIP? “DA SE SAD NAPRAVI RACIJA, NAŠLO BI SE PET TONA ORUŽJA”, kažu mještani pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.