Tko se nije cijepio – neće dobiti naknadu za bolovanje! Njemačka najavila oštar udar

Extra

Njemačka je od pojave koronavirusa do danas isplatila 458 milijuna eura naknada za bolovanja. Tamošnji ministar zdravstva Jens Spahn odlučio je omogućiti saveznim pokrajinama da zasebno odlučuju hoće li ukinuti naknade za bolovanja necijepljenim osobama.

Prva na redu za odlučivanje je pokrajina Baden-Württemberg, koja bi već od 15. rujna mogla ukinuti naknade za bolovanje svima koji su završili u karanteni, a nisu cijepljeni, prenosi Danas.hr

“Na kraju su porezni obveznici ti koji financiraju naknadu plaće nekome tko se odbija cijepiti. Ne vidim zašto bi ostali i dalje trebali plaćati to što se netko nije odlučio za besplatno cjepivo, iako je to mogao”, objasnio je ministar Spahn Bildu.

Dodao je i da će država ukinuti plaćanje testiranja necijepljenima od 11. listopada, a obje je odluke kritizirao oporbeni stručnjak za zdravstvo Karl Lauterbach, poručivši da “nisu svi necijepljeni Querdenkeri”.

Querdenkerima se nazivaju oni koji se smatraju slobodnim misliocima, osobama koje imaju vlastito mišljenje, koje se često sukobljava s etabliranim ili znanstvenim stavovima te zagovara ili čvrsto zastupa teorije zavjera.

“Do mnogih naprosto nismo doprli našom kampanjom cijepljenja”, zaključio je SPD-ov Lauterbach svoju kritiku Spahnovih odluka za necijepljene.

Objava Tko se nije cijepio – neće dobiti naknadu za bolovanje! Njemačka najavila oštar udar pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.