Todorić najavio kaznenu prijavu protiv ministra Marića i Tonćija Korunića: “Ovo je čisti dokazani kriminal nevjerojatnih razmjera”

Extra

Nekadašnji vlasnik Agrokora Ivica Todorić najavio je kaznenu prijavu protiv Zdravka Marića i Tonćija Korunića. Svoju najavu objavio je na Facebooku.

Kako navodi, ministar financija Zdravko Marić predložio je, prema iskazu Martine Dalić u USKOK-u, Tonćija Korunića za člana “grupe Borg”.

Zbog daljnjih događanja, Todorić smatra kako bi u pravnoj državi “obojica istog momenta bili u zatvoru”.

“Kazneno prijavljujem Z. Marića i T. Korunića

U iskazu M. Dalić USKOK-u od 12. lipnja 2018.g., izmedju ostaloga, Dalić je kratko i jasno izjavila kako je Z. Marić predložio za člana ‘grupe BORG’ Tonćija Korunića:

“…a niti s TD Agrokor d.d. Zdravko Marić predložio je Tonćija Korunića…”.

Tonći Korunić je suvlasnik i Managing Director u InterCapital Croatia, kompanije koja trguje dionicama članica grupe Agrokor. Što Z. Marić precizno znade i svjesno mu daje povlaštenu informaciju o Agrokoru za koju ni ja kao vlasnik ne znam. K tome Z. Marić je ministar financija RH.

Poštovani, ovo je teško kazneno djelo.

Korunić prihvaća ponudu i zajedno sa Z. Marićem sada kreće dalje u kriminal?

Sada T. Korunić postaje aktivan i šalje čitav niz kriminalnih mailova, a ministra RH oslovljava sa ‘Zdravko’, značajno prijateljstvo! Između ostaloga u mailu od 24.02.2017. g. traži povjerljive podatke od Z. Marića. Ovo je vrh kriminala. Ovo nije za Povjerenstvo, ovo je čisti dokazani kriminal nevjerojatnih razmjera. Obojica i Z. Marić i T. Korunić istoga momenta bi u pravnoj drzavi bili u zatvoru”, napisao je Todorić na Facebooku.

Protiv bivšeg vlasnika Agrokora Ivice Todorića i njegovih suradnika podignut je niz optužnica. Naime, Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je u ožujku ove godine pred Općinskim kaznenim sudom u Zagrebu još jednu optužnicu u slučaju Agrokor.

Optužnicom su obuhvaćena ukupno 23 hrvatska državljana kojima se na teret stavljaju kaznena djela krivotvorenja službene ili poslovne isprave kao i kaznena djela pod kvalifikacijom produljenog kaznenog djela krivotvorenja službene ili poslovne isprave poticanjem.

U prosincu prošle godine je državno odvjetništvo izvijestilo da je zaprimilo odluke Općinskog kaznenog suda prema kojima su potvrđene optužnice u sedam od ukupno 13 predmeta u tzv. aferi mjenice. Riječ je o dijelu optužnica protiv 29 odgovornih osoba u 13 tvrtki dobavljača Agrokora koje se tereti za prikriveno financiranje bivšeg koncerna.

Trgovački sud u Zagrebu u listopadu 2020. otvorio je stečaj nad Agrokor projektima d.o.o, tvrtkom kojoj je jedini osnivač, član i direktor Ivica Todorić, s dugom od čak 233,5 milijuna kuna utvrđenim sredinom rujna. Stečajni postupak otvoren je na prijedlog Fortenova grupe d.d., za stečajnu upraviteljicu imenovana je Snježana Vrkljan.

Ivica Todorić je na optužnicu tešku 18 milijardi kuna odmahnuo rukom i rekao da će “pasti k’o kruška”, piše Dnevnik.hr

Objava Todorić najavio kaznenu prijavu protiv ministra Marića i Tonćija Korunića: “Ovo je čisti dokazani kriminal nevjerojatnih razmjera” pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.