“TOMAŠEVIĆU, OČITO STE NAMJESTILI NATJEČAJ SEBI BLISKOJ AKTIVISTICI”: Stranka rada i solidarnosti optužila gradonačelnika

Extra

Stranka rada i solidarnosti pozvala je u petak gradonačelnika Tomislava Tomaševića da razriješi Upravno vijeće Muzeja Grada Zagreba jer donosi protuzakonite odluke te da imenuje novo vijeće koje će izabrati ravnatelja Muzeja u skladu sa zakonom i mišljenjem struke.

Iz Stranke rada i solidarnosti optužili su Tomaševića da je namjestio natječaj za ravnateljicu Muzeja Grada Zagreba jer je većina u Upravnom vijeću Muzeja, koju je Tomašević imenovao, predložila Anu Kutlešu za ravnateljicu, iako su predstavnici Stručnog vijeća i radnika upozorili da su se javili kandidati s respektabilnijim životopisima i kvalitetnijim prijedlozima programa.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Gradonačelniče Tomaševiću, razriješite Upravno vijeće Muzeja Grada Zagreba!

Nebrojeno puta u predizbornoj kampanji izjavili ste da ćete zapošljavati transparentno, preko javih natječaja. I odmah to pogazili.

Još se afera oko imenovanja predsjednika i člana Uprave Holdinga Vašim dekretom, bez javnog natječaja, nije slegla, a financijske posljedice za Grad zbog toga tek slijede, a Vi nastavljate kadroviranje namještanjem natječaja za ravnatelj/icu Muzeja Grada Zagreba.

Većina u Upravnom vijeću Muzeja koju ste upravo Vi osobno imenovali predložila Vam je Anu Kutlešu za ravnateljicu Muzeja iako su predstavnik Stručnog vijeća i predstavnici radnika Muzeja u Upravnom vijeću upozorili da su se na natječaj javili kandidati s daleko respektabilnijim životopisima i kvalitetnijim prijedlozima programa rada Muzeja.

Upozorili su Vas i na činjenicu da gospođa Kutleša nije predala potpunu dokumentaciju koja bi potvrdila da zadovoljava uvjet od minimalno deset godina rada u kulturi, obrazovanju i znanosti.

U silnoj želji da gospođa Kutleša zasjedne u fotelju ravnateljice Muzeja, poništili ste natječaj iako se na natječaj javilo više vrlo kvalitetnih kandidata koji zadovoljavaju uvjete i koji imaju potpunu dokumentaciju. Zbog čega natječaj nije dovršen s kandidatima koji su ispunili uvjete natječaja i dostavili potpunu dokumentaciju?

Iz jednog jedinog razloga, a taj je da na čelo Muzeja želite dovesti osobu koja je bliska Vašoj aktivističkoj sceni, osobu koja radi u udruzi BLOK i u okviru te udruge organizira „političke škole za umjetnike“ kao i „obrazovni program“ koji nudi indoktrinirani pristup politizaciji umjetnosti i kulture.

Ovo je puka provedba političke agende preuzimanja ove kulturne institucije, daleko od javnog interesa i još dalje od onog što ste u predizbornoj kampanji obećavali, transparentno zapošljavanje.

Nazovimo stvari pravim imenom. Poništili ste natječaj da biste pogodovali kandidatkinji Ani Kutleši. To se zove pogodovanje i trgovanje utjecajem, gospodine gradonačelniče!
Time niste pogazili samo svoju riječ iz predizborne kampanje na što smo već navikli jer to činite iz dana u dan, nego kršite i zakone!

Stoga Vas pozivamo da razriješite Upravno vijeće Muzeja Grada Zagreba jer donosi protuzakonite odluke i imenujte novo koje će u skladu sa zakonom i uz uvažavanje mišljenja struke izabrati ravnatelja muzeja Grada Zagreba.

Objava “TOMAŠEVIĆU, OČITO STE NAMJESTILI NATJEČAJ SEBI BLISKOJ AKTIVISTICI”: Stranka rada i solidarnosti optužila gradonačelnika pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.