TOTALNI VREMENSKI OBRT OD PETKA! “Pakao” ne popušta u Srbiji – meteorolog Todorović objavio prognozu za SEPTEMBAR

Extra

Meteorolog Nedeljko Todorović ipak kaže da će osveženje biti kratkog daha, jer nas od petka opet očekuje rast temperature.

Od petka porast temperature, a početkom sledeće sedmice ponovo visoke temperature, između 32 i 35 stepeni, u Beogradu oko 34-35, to je taj pik naredne vrućine i to će biti relativno kratko, jer posle sledi novo osveženje sa padom temperature i veći su izgledi za pljuskove, tamo oko 25/26. avgusta – istakao je meteorolog za RTS.

Danas će na severu zemlje biti pretežno sunčano, a retka pojava kratkotrajne kiše moguća je južnije od Beograda.

– Ne bi trebalo da budu velike količine, a oblačnost posustaje tokom večeri i noći. Sutra maksimalne temperature 27 stepeni, dva stepena više nego danas – ukazao je Todorović.

Prema njegovim rečima, malo je verovatno da će u narednom periodu temperature ujutru biti preko 20 stepeni, možda početkom naredne sedmice.

– Posle sledi zahlađenje što je nagoveštaj sezonske promene vremena, da je leto na izmaku, ali treba računati na relativno tople dane i u prvoj polovini septembra – objašnjava Todorović.

Podseća da je leta 2012. godine bilo najviše dana sa ekstremno visokim temperaturama i da je leto dugo trajalo.

– Te godine leto je počelo već početkom maja, kada je bilo 30 stepeni, taj letnji period je završen početkom oktobra, kada je bilo maksimalno 30 stepeni, a posle toga je već došlo sve na svoje – napominje meteorolog.

Izvor: Srbijadanas.com