Umirovljenik iz Zagorja osuđen jer je vozio 62 km na sat: Kazna – gotovo pola njegove mirovine

Extra

Umirovljenik Josip (70) iz Zagorja proglašen je krivim i pravomoćno osuđen bez mogućnosti žalbe zbog prometnih prekršaja koje je počinio u okolici Zlatar Bistrice, piše Danica.hr.

Početkom godine oko 10.40 sati u zagorskom mjestu Galovcu snimljen je uređajem za mjerenje brzine. Prema presudi, u naselju u kojem je ograničenje brzine 50 kilometara na sat, nesretni Josip vozio je 62 kilometra na sat, a pritom je u ruci držao i mobitel.

‘To je brzina za 12 km/h veća od dopuštene za naseljeno mjesto’, navela je prekršajna sutkinja njegov glavni krimen.

U svojoj obrani Josip je naveo je da se tog dana kretao kroz mjesto Galovec, i to iz smjera Budinščine u smjeru Konjščine. No, poriče da bi prekoračio brzinu kretanja za 12 km/h. Opovrgava i da je koristio mobitel u vožnji.

‘Išao sam tog dana vozilom na ostavinsku raspravu u Zlatar. Policija me nije zaustavila na licu mjesta, već sam dobio dopis da dostavim podatke tko je tog dana vozio moj auto’, rekao je Josip na sudskom ročištu.

Na sudu je svjedočio i policajac koji je potvrdio autentičnost snimke napravljene uređajem marke Binar, pa je prekršajna sutkinja vozača ipak proglasila krivim. Kažnjen je sa 600 kuna te mora platiti 126 kuna sudskih troškova, što je ukupno gotovo polovica njegove mjesečne mirovine.

Siroti Josip, naime, ima oko 1800 kuna mirovine te je odnedavno udovac. Nije pomoglo ni to što je dosad nekažnjavan i neosuđivan, piše Danica.hr.

Objava Umirovljenik iz Zagorja osuđen jer je vozio 62 km na sat: Kazna – gotovo pola njegove mirovine pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.